ΓΔ: 2284.85 0.02% Τζίρος: 37.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:30:43
Κατεστραμμένα κτίρια Γάζας
Σκηνή καταστροφής στη Γάζα με κατεστραμμένα κτίρια μετά από βομβαρδισμούς.

Νέες διαπραγματεύσεις στη Ντόχα σήμερα για εκεχειρία στη Γάζα

Υψηλόβαθμο μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς με έδρα το Κατάρ, αναφέρει σε δήλωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Pro-Hamas Shehab ότι είναι δυνατή μια συμφωνία.

Στην Ντόχα του Κατάρ ξεκινούν και πάλι οι συνομιλίες Ισραήλ – Χαμάς για εκεχειρία και απελευθέρωση των ομήρων και διαφαίνεται μια μικρή ακτίδα φωτός για τερματισμό του πολέμου. Ανώτατος αξιωματούχος της Χαμάς φαίνεται να δηλώνει ότι η οργάνωση είναι ανοιχτή σε συμφωνία με το Ισραήλ.

Ο Χουσάμ Μπαντράν, υψηλόβαθμο μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς με έδρα το Κατάρ, αναφέρει σε δήλωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Pro-Hamas Shehab ότι είναι δυνατή μια συμφωνία.

«Τα αιτήματά μας είναι ξεκάθαρα και γνωστά και μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία, υπό την προϋπόθεση ότι ο Νετανιάχου θα παραμείνει προσηλωμένος σε αυτό που έχει ήδη συμφωνηθεί», λέει ο Μπαντράν.

Δεν είναι σαφές εάν τα σχόλια του Μπαντράν είναι αντίδραση στην αιγυπτιακή πρόταση για διήμερη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα για ανταλλαγή τεσσάρων Ισραηλινών ομήρων με ορισμένους Παλαιστίνιους αιχμαλώτους, ακολουθούμενη από 10 ημέρες συνομιλιών.

Ο σαουδαραβικός ειδησεογραφικός σταθμός Al Arabiya ανέφερε ότι η Χαμάς φέρεται θετική να δεχτεί την αιγυπτιακή πρόταση, αρκεί να ενσωματωθεί στις απαιτήσεις της 2 Ιουλίου για μια συμφωνία ομήρων. Επιδιώκει επίσης εγγυήσεις ότι το Ισραήλ θα δεσμευτεί ότι η αιγυπτιακή πρόταση αποτελεί μέρος μιας συνολικής συμφωνίας.

Πηγές της Χαμάς ανέφεραν στο κανάλι Asharq News ότι η οργάνωση προτιμούσε μια συνολική συμφωνία παρά μια αποσπασματική.

Και όλα αυτά ενώ ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες ήταν τα θύματα  τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ. Ένα φορτηγό έπεσε  με ταχύτητα πάνω σε πλήθος που περίμενε σε στάση λεωφορείου σε προάστιο του Τελ Αβίβ σκορπώντας τον πανικό. Συνολικά οι τραυματίες είναι 33 και τουλάχιστον τέσσερις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες, ισραηλινά πλήγματα στη νότια Βηρυτό

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 30 ρουκέτες κατά του Ισραήλ από τον Λίβανο, λίγες ώρες μετά τις πρώτες άμεσες συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου στην Ουάσινγκτον εδώ και 30 χρόνια, τις οποίες καταδίκασε η Χεζμπολάχ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ίσως επανεκκινήσουμε συνομιλίες με Ιράν αυτή την εβδομάδα

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανέναρξης συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν εντός της εβδομάδας στο Πακιστάν, ενώ Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν σε απευθείας διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον για το μεσανατολικό.
Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ και Λίβανος ξεκινούν άμεσες διαπραγματεύσεις, ανακοινώνουν οι ΗΠΑ

Παραγωγικές συνομιλίες είχαν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκπρόσωποι ΗΠΑ, Ισραήλ και Λιβάνου, στην πρώτη υψηλού επιπέδου συνάντησή τους από το 1993, με επίκεντρο τα επόμενα βήματα για την έναρξη άμεσων διαπραγματεύσεων Ισραήλ-Λιβάνου.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιστορικές συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου με υποδοχή από Μάρκο Ρούμπιο στις ΗΠΑ

Ο Μάρκο Ρούμπιο υποδέχθηκε τους πρέσβεις Ισραήλ και Λιβάνου στις πρώτες απευθείας ειρηνευτικές συνομιλίες εδώ και δεκαετίες, κάνοντας λόγο για ιστορική ευκαιρία και στόχο τον περιορισμό της επιρροής της Χεζμπολάχ.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ειρηνευτικές συνομιλίες Λιβάνου-Ισραήλ στην Ουάσινγκτον χωρίς τη Χεζμπολάχ

Στην Ουάσινγκτον ξεκινούν οι πρώτες από το 1993 απευθείας συνομιλίες μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ, χωρίς τη Χεζμπολάχ. Συνεχίζεται ο αμερικανικός αποκλεισμός ιρανικών λιμανιών, ενώ ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή συνεχίζει να μαίνεται.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Επιδιώκει εξομάλυνση σχέσεων με τον Λίβανο μέσω συνομιλιών

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η χώρα του επιδιώκει ειρήνη και εξομάλυνση σχέσεων με τον Λίβανο, επισημαίνοντας ως πρόβλημα τη Χεζμπολάχ, πριν τις σημερινές συνομιλίες Ισραηλινών και Λιβανέζων στην Ουάσινγκτον.