ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Έκρηξη στη Γάζα
Στιγμιότυπο από έκρηξη και πυρκαγιά στη Γάζα, πιθανή κλιμάκωση εντάσεων Ισραήλ-Παλαιστίνης.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εξάλειψε 900 τρομοκράτες στη βόρεια Γάζα

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στις σφοδρές μάχες, για τις οποίες ήρθαν ενισχύσεις από άλλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξάλειψε περίπου 900 «ενεργούς τρομοκράτες» από το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς και άλλες εξτρεμιστικές ομάδες στην χερσαία επίθεσή του στην πόλη Τζαμπαλίγια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, η οποία ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου μήνα.

Άλλοι 700 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί, 300 από τους οποίους έχουν αναγνωριστεί ως μέλη τρομοκρατικών ομάδων, ανέφεραν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στις σφοδρές μάχες, για τις οποίες ήρθαν ενισχύσεις από άλλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός. Σύμφωνα με τον οργανισμό, η κατάσταση στην πόλη είναι καταστροφική. Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την πρόσβαση σε αυτήν τροφίμων και καθαρού νερού.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Πάνω από 250 Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σε επιδρομές στο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε πάνω από 250 μαχητές της Χεζμπολάχ και πέντε διοικητές σε μαζικές επιθέσεις στον Λίβανο. Από την άλλη, οι νεκροί και τραυματίες, σύμφωνα με το Λίβανο, ξεπερνούν τους 350 και 1.200 αντίστοιχα.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ σε Φιντάν: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις, την ειρήνη εξυπηρετούν οι συνεργασίες μας

Το ΥΠΕΞ απάντησε αυστηρά στις δηλώσεις Φιντάν, τονίζοντας ότι η Ελλάδα διαμορφώνει ανεξάρτητα εξωτερική πολιτική χωρίς υποδείξεις. Τόνισε πως η τριμερής συνεργασία με Ισραήλ και Κύπρο είναι ειρηνική και δεν στρέφεται κατά τρίτων.
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φιντάν: Παρακολουθούμε την συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν επέκρινε την Ελλάδα για τη συνεργασία της με το Ισραήλ και προειδοποίησε ότι οι περιφερειακές συμμαχίες αυξάνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, κατηγορώντας τη Λευκωσία για πολιτικές που εντείνουν τα προβλήματα.
Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Εντάσεις στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ με νεκρούς και δηλώσεις αιχμής

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Ναουάφ Σαλάμ, επανέλαβε τη δέσμευση της χώρας για πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων, ενόψει συνάντησης με Ισραηλινούς στην Ουάσινγκτον, ενώ εντείνονται οι συγκρούσεις στο νότιο Λίβανο.