ΓΔ: 2589.39 1.18% Τζίρος: 255.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:08:37
Syria-polemos
Φωτο: Shutterstock

ΗΠΑ και Βρετανία xτύπησαν στόχους των Χούθι στην πρωτεύουσα της Υεμένης

«Αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τρεις επιθέσεις στη Σαναά το βράδυ του Σαββάτου, επιτιθέμενες σε στρατιωτικές βάσεις και αποθήκες όπλων σε πολλές γειτονιές της Σανάα» δήλωσε πηγή των ανταρτών στο TASS.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία πραγματοποίησαν σειρά αεροπορικών επιδρομών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ανταρτών Χούθι, που βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, την οποία ελέγχουν, δήλωσε πηγή της αντάρτικης οργάνωσης στο TASS.

«Αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τρεις επιθέσεις στη Σαναά το βράδυ του Σαββάτου, επιτιθέμενες σε στρατιωτικές βάσεις και αποθήκες όπλων σε πολλές γειτονιές της πόλης», δήλωσε η πηγή. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αεροπλάνα είχαν εισέλθει στον εναέριο χώρο της Υεμένης.

Η πηγή του TASS αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τα επακόλουθα της επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων πιθανών θυμάτων και τραυματισμών.

Μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας, ισλαμιστές Χούθι προειδοποίησαν ότι θα βομβαρδίσεουν το ισραηλινό έδαφος και θα εμποδίσουν τα πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ να περάσουν από τα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας και του στενού Bab el-Mandeb μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα. Από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, οι Χούθι έχουν επιτεθεί σε δεκάδες πολιτικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Η επίθεση στο αεροδρόμιο του Ριάντ αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση

Συναγερμός έχει σημάνει μετά τη φονική επίθεση στο αεροδρόμιο του Ριάντ, που αποκάλεσε «επικίνδυνη κλιμάκωση» ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Υεμένη, Χανς Γκρούντμπεργκ. Την ευθύνη φέρει η Ansarallah (Χούθι), υποστηριζόμενη από το Ιράν.
Ουρανοξύστες Ριάντ Σαουδική Αραβία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Προειδοποίηση πολιτών στη Σαουδική Αραβία μετά τις επιθέσεις στο Ριάντ

Η Ουάσιγκτον προειδοποιεί τους Αμερικανούς στη Σαουδική Αραβία να παραμείνουν σε επαγρύπνηση μετά τις επιθέσεις των Χούθι στο αεροδρόμιο Ριάντ, ενώ απαιτείται ειδική άδεια για μεταφορά εκεί από εργαζόμενους της αμερικανικής κυβέρνησης.
Καπνός Μεσανατολικό ξέσπασμα
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Οι Χούθι αναλαμβάνουν ευθύνη για επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ριάντ

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για πυραυλικές και drone επιθέσεις στο Ριάντ, που σύμφωνα με τις σαουδαραβικές αρχές αναχαιτίστηκαν. Στόχος ήταν το αεροδρόμιο, με προσωρινή διακοπή λειτουργίας, σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ανσαραλά: Πλήγμα σε αεροδρόμιο του Ριάντ στη Σαουδική Αραβία

Το κίνημα ανταρτών Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσε ότι έπληξε το αεροδρόμιο του Ριάντ και εγκαταστάσεις της ARAMCO και του στρατού στη Σαουδική Αραβία. Τουρκία και Πακιστάν θα αναπτύξουν στρατεύματα λόγω αμοιβαίας συμφωνίας άμυνας.