ΓΔ: 1994.82 -0.18% Τζίρος: 13.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:56:35
Ντόναλντ Τραμπ

Έρευνα κατά του Τραμπ αρχίζει η Βουλή των Αντιπροσώπων

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσε ότι θα διερευνηθεί αν ο Τραμπ ζήτησε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας στοιχεία εναντίον του Τζο Μπάιντ. Για «κυνήγι μαγισσών» από τους Δημοκρατικούς κάνει λόγο ο πρόεδρος Τραμπ.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε ότι η Βουλή ξεκινά μια επίσημη έρευνα σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το ερώτημα της παραπομπής, δηλώνοντας ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Η Βουλή, όπου την πλειοψηφία κατέχουν οι Δημοκρατικοί, θα εξετάσει αν ο Τραμπ επιδίωξε τη βοήθεια της Ουκρανίας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το νέο πρόεδρο της χώρας, για να δυσφημίσει τον Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Συνεπώς, σήμερα, ανακοινώνω ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων προχωρά προς μια επίσημη έρευνα παραπομπής», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής, Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι.

«Ο προέδρος πρέπει να λογοδοτήσει. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», πρόσθεσε.

Αντεπίθεση Τραμπ

Σε οξείς τόνους απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ στην απόφαση των Δημοκρατικών να κινήσουν τη διαδικασία έρευνας εναντίον του. Πρόκειται για «ανοησίες ενός κυνηγιού μαγισσών», ήταν το σχόλιό του.

«Μια τόσο σημαντική ημέρα στα Ηνωμένα Έθνη, με τόση πολύ δουλειά και τόση επιτυχία, οι Δημοκρατικοί αποφάσισαν σκοπίμως να την διαλύουν και να την απαξιώσουν με περισσότερες έκτακτες ειδήσεις με ανοησίες ενός Κυνηγιού Μαγισσών. Μπορείτε να το πιστέψετε;», έγραψε ο Τραμπ στο twitter.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Τραμπ-Ορμπάν στις ΗΠΑ με επίκεντρο ρωσικό πετρέλαιο και οικονομία

Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντά σήμερα τον Ούγγρο πρωθυπουργό Ορμπάν, με βασικό θέμα την εξάρτηση της Ουγγαρίας από το ρωσικό πετρέλαιο, σε μια περίοδο που ο Τραμπ πιέζει για ενεργειακή απεξάρτηση από τη Μόσχα.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Κεντρική Ασία διαθέτει «απίστευτο δυναμικό»

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνάντησε για πρώτη φορά στην Ουάσινγκτον τους ηγέτες των πέντε πρώην σοβιετικών δημοκρατιών της Κεντρικής Ασίας, με στόχο την ενίσχυση οικονομικών και στρατιωτικών σχέσεων σε μια περιοχή που ανταγωνίζονται Ρωσία και Κίνα.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ανοικτός σε διάλογο με το Ιράν για άρση των αμερικανικών κυρώσεων

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το Ιράν έχει επανειλημμένα ζητήσει την άρση των αμερικανικών κυρώσεων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διαλόγου, ενώ επανέλαβε πως το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα έχει «αφανιστεί».
Πύραυλος Tomahawk σύστημα
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση άγνωστου βαλλιστικού πυραύλου

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου προς την ανατολική θάλασσα, οκτώ μέρες μετά την έγκριση από τον Τραμπ σχεδίου για πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στη Νότια Κορέα που θα ναυπηγηθεί στις ΗΠΑ.
Πύραυλος Tomahawk σύστημα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε άγνωστο βαλλιστικό πύραυλο, λέει η Σεούλ

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου προς την ανατολική θάλασσα, σύμφωνα με τις νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις, λίγες μέρες μετά την αμερικανική έγκριση νοτιοκορεατικού σχεδίου για πυρηνικό υποβρύχιο.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν ζητά άρση κυρώσεων, είμαι ανοικτός σε διάλογο

Ο Τραμπ δήλωσε ότι το Ιράν ζήτησε πολλές φορές την άρση των αμερικανικών κυρώσεων και πως είναι «ανοιχτός» σε διάλογο για το θέμα αυτό, επισημαίνοντας τις δυσκολίες που προκαλούν οι κυρώσεις στην Τεχεράνη.