ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Καπνός πάνω από το Ισραήλ

Επίθεση της Χεζμπολάχ με drones και πυραύλους σε Τελ Αβίβ και νότιο Ισραήλ

Πολλοί Λιβανέζοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πλήγματα από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τον λιβανικό στρατό.

Η λιβανική Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε drones και πυραύλους κατά στρατιωτικών στόχων στην περιοχή του Τελ Αβίβ και στο νότιο Ισραήλ.

Ο λιβανικός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι ένας λιβανέζος στρατιώτης σκοτώθηκε και 18 τραυματίσθηκαν, ορισμένοι σοβαρά, σε ισραηλινή επίθεση στον νότιο Λίβανο.

Κάνοντας λόγο για «περίπλοκη επιχείρηση», η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε σειρά πυραύλων και εκρηκτικών drones κατά στρατιωτικού στόχου στο Τελ Αβίβ.

Σε χωριστή ανακοίνωση προσθέτει ότι εκρηκτικά drones επέδραμαν κατά ναυτικής βάσης στη Ασντόντ, την πρώτη επίθεση κατά του νοτίου Ισραήλ από τις 23 Σεπτεμβρίου και την έναρξη της ανοικτής πολεμικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην φιλοϊρανική οργάνωση και το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι δεν έχει γνώση των ανακοινώσεων αυτών Στο Ισραήλ, ο στρατός ανακοίνωσε ότι οι σειρήνες ήχησαν το πρωί σε πολλές περιοχές του βόρειου και του κεντρικού Ισραήλ, κυρίως στην ευρύτερη περιφέρεια του Τελ Αβίβ και ότι μεγάλος αριθμός drones αναχαιτίσθηκε.

Στον νότιο Λίβανο, ο λιβανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και 18 τραυματίσθηκαν «σε επίθεση του ισραηλινού εχθρού που έθεσε ως στόχο στρατιωτικό κέντρο στην περιοχή αλ-Αμιρίγε προκαλώντας σοβαρές καταστροφές.

Πολλοί Λιβανέζοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πλήγματα από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τον λιβανικό στρατό.

Νέα χτυπήματα στην Γάζα

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Κάμελ Αντουάν, στον βόρειο τομέα της Λωρίδας της Γάζας τραυματίσθηκε σοβαρά την χθεσινή νύκτα μετά την επίθεση με drone κατά του νοσοκομειακού συγκροτήματος, ενώ 11 πολίτες σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιδρομές, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Λωρίδας της Γάζας.

Το νοσοκομείο Κάμελ Αντουάν είναι από τα τελευταία που συνεχίζουν να λειτουργούν μερικώς στον παλαιστινιακό θύλακα όπου συντελείται ανθρωπιστική καταστροφή.

Ο Χοσάμ Αμπού Σαφίγε τραυματίσθηκε από θραύσματα, έχασε πολύ αίμα και πλέον η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας το νοσοκομειακό συγκρότημα στο Μπέιτ Λάχια, στο βόρειο τμήμα του θύλακα, δέχθηκε επίθεση από ισραηλινό drone που έριξε βόμβες σε διάφορες πτέρυγες του νοσοκομείου.

Το προσωπικό καταγγέλλει σειρά επιθέσεων κατά του νοσοκομείου τις τελευταίες ημέρες και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζει βαθιά ανησυχία για την κατάσταση των 80 ασθενών, 8 από τους οποίος βρίσκονται στην εντατική.

Τα νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας δέχονται συστηματικά ισραηλινές επιθέσεις και το Ισραήλ καταγγέλλει ότι χρησιμοποιούνται από την Χαμάς για να κρύψουν στρατιωτικές δραστηριότητες.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε επίσης ότι 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους παιδιά, σε δύο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά προσφυγικών καταυλισμών στο κέντρο του θύλακα, ενώ μαρτυρίες κάνουν λόγο και για σφοδρά πυρά πυροβολικού στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολά ανέλαβε ευθύνη για επιθέσεις κατά του ισραηλινού στρατού

Η Χεζμπολά ανέλαβε ευθύνη για επιθέσεις κατά ισραηλινών θέσεων στον νότιο Λίβανο, ενώ το ANI ανέφερε ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε χωριά της περιοχής, παρά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ περί παύσης εχθροπραξιών.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Αναχαίτιση δύο βλημάτων από τον Λίβανο

Δύο βλήματα που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο αναχαίτισαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, λίγες ώρες μετά τις διαβεβαιώσεις Τραμπ για τερματισμό των εχθροπραξιών. Επίσης, ένας ύποπτος εναέριος στόχος κατέπεσε χωρίς τραυματισμούς.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου σε Τραμπ: Θα χτυπήσουμε Βηρυτό αν συνεχίσει η Χεζμπολάχ

Ο Νετανιάχου ενημέρωσε τον Τραμπ πως θα χτυπήσει «τρομοκρατικούς» στόχους στη Βηρυτό εάν συνεχίσουν οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ. Οι IDF θα επιχειρούν στον νότιο Λίβανο. Η Χεζμπολάχ δηλώνει υπέρ κατάπαυσης πυρός αν αποχωρήσουν Ισραηλινοί.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πρώτη έμμεση επικοινωνία Αμερικανού προέδρου με τη Χεζμπολάχ

Ο Τραμπ δήλωσε πως Αμερικανοί αξιωματούχοι συνομίλησαν με τη Χεζμπολάχ, που δεσμεύτηκε να σταματήσει τις επιθέσεις στο Ισραήλ, υπό τον όρο ότι δεν θα βομβαρδιστεί η Βηρυτό. Πρώτη φορά γίνεται τέτοια επαφή.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι είχε θετική επικοινωνία με τη Χεζμπολάχ, που συμφώνησε σε κατάπαυση του πυρός. Παράλληλα, ο Νετανιάχου δεσμεύτηκε να μη σταλεί ισραηλινός στρατός στη Βηρυτό, με τις υπάρχουσες μονάδες να αποσύρονται.
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη θα πλήξει το βόρειο Ισραήλ αν ο ΙDF χτυπήσει τη Βηρυτό

Η ιρανική στρατιωτική διοίκηση προειδοποίησε ότι αν το Ισραήλ χτυπήσει τη Βηρυτό, οι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή. Παράλληλα, αξιωματούχοι τονίζουν πως το Ιράν ελέγχει τα Στενά του Ορμούζ.