ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Bruno Lemer-France-dasmoi-USA
Shutterstock

Λεμέρ: Υγειονομική ασυναρτησία η απόφασή του Τραμπ

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση της χώρας θα δαπανήσει δεκάδες δισεκατομμύρια προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από τον κορονοϊό.

Σφοδρή επίθεση ενάντια στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ και στην απόφασή του να απαγορεύσει τα ταξίδια προς και από την Ευρώπη, εξαπέλυσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, μη διστάζοντας να την χαρακτηρίσει ως «υγειονομική ασυναρτησία».

«Πρόκειται για υγειονομική εκτροπή και είναι κρίμα διότι μία υγειονομική ασυναρτησία προκαλεί πολιτικές εκτροπές και οικονομικό χάος», δήλωσε στα τηλεοπτικά δίκτυα BFM και RMC ο Γάλλος υπουργός διευκρινίζοντας ότι θα επαναλάβει την θέση του αυτήν στον αμερικανό ομόλογό του Στίβεν Μνούτσιν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας σήμερα.

Ο Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε επίσης ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που προκαλεί ο νέος ιός «θα κοστίσουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ».

«Θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο και ακόμη περισσότερα», είπε. Χθες το βράδυ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έδωσε την διαβεβαίωση ότι το κράτος θα αναλάβει το βάρος «της πλήρους αποζημίωσης των μισθωτών» που θα βρίσκονται σε προσωρινή αργία, καθώς πολλοί γονείς ετοιμάζονται να μείνουν στο σπίτι για να κρατήσουν τα παιδιά, αφού όλοι οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια είναι κλειστά για δύο εβδομάδες.

Ζήτησε από τους ηλικιωμένους να παραμείνουν στο σπίτι και από το σύνολο του πληθυσμού να περιορίσουν στο απολύτως αναγκαίο επίπεδο τις μετακινήσεις του. Με 3.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 61 θανάτους, σύμφωνα με το τελευταίο απολογισμό, η Γαλλία είναι μία από τις κύριες εστίες της επιδημίας παγκοσμίως.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ισλάμ και μετανάστευση υπαίτια για τις μαθητικές διαδηλώσεις Γαλλίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέδωσε τις μαθητικές διαδηλώσεις στη Γαλλία στην ανεξέλεγκτη μαζική μετανάστευση και το Ισλάμ, υποστηρίζοντας πως η κατάσταση δεν αφορά τα σχολεία, αλλά αποτελεί προσπάθεια αλλοίωσης της χώρας.
Εμανουέλ Μακρόν επίσημη τελετή
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Εποικοδομητική συζήτηση με Τραμπ για Ουκρανία και Ερυθρά Θάλασσα

Ο Μακρόν χαρακτήρισε «πολύ εποικοδομητική» τη συνάντησή του με τον Τραμπ στη Νέα Υόρκη, όπου συζήτησαν για την ασφάλεια στην Ερυθρά θάλασσα και την ανάγκη ενίσχυσης της ουκρανικής άμυνας με πυραύλους αναχαίτισης.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ απειλεί το εμπόριο με ΕΕ, θετική η Γαλλία στη συνεργασία με Καναδά

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να σταματήσει το εμπόριο με την ΕΕ, αντιδρώντας στην πρόταση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να γίνει ο Καναδάς συνδεδεμένο μέλος της Ένωσης και να ενταχθεί στο υπό δημιουργία Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλείας.