ΓΔ: 2228.45 -0.05% Τζίρος: 30.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:38:42
Bruno Lemer-France-dasmoi-USA
Shutterstock

Λεμέρ: Υγειονομική ασυναρτησία η απόφασή του Τραμπ

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση της χώρας θα δαπανήσει δεκάδες δισεκατομμύρια προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από τον κορονοϊό.

Σφοδρή επίθεση ενάντια στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ και στην απόφασή του να απαγορεύσει τα ταξίδια προς και από την Ευρώπη, εξαπέλυσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, μη διστάζοντας να την χαρακτηρίσει ως «υγειονομική ασυναρτησία».

«Πρόκειται για υγειονομική εκτροπή και είναι κρίμα διότι μία υγειονομική ασυναρτησία προκαλεί πολιτικές εκτροπές και οικονομικό χάος», δήλωσε στα τηλεοπτικά δίκτυα BFM και RMC ο Γάλλος υπουργός διευκρινίζοντας ότι θα επαναλάβει την θέση του αυτήν στον αμερικανό ομόλογό του Στίβεν Μνούτσιν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας σήμερα.

Ο Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε επίσης ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που προκαλεί ο νέος ιός «θα κοστίσουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ».

«Θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο και ακόμη περισσότερα», είπε. Χθες το βράδυ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έδωσε την διαβεβαίωση ότι το κράτος θα αναλάβει το βάρος «της πλήρους αποζημίωσης των μισθωτών» που θα βρίσκονται σε προσωρινή αργία, καθώς πολλοί γονείς ετοιμάζονται να μείνουν στο σπίτι για να κρατήσουν τα παιδιά, αφού όλοι οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια είναι κλειστά για δύο εβδομάδες.

Ζήτησε από τους ηλικιωμένους να παραμείνουν στο σπίτι και από το σύνολο του πληθυσμού να περιορίσουν στο απολύτως αναγκαίο επίπεδο τις μετακινήσεις του. Με 3.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 61 θανάτους, σύμφωνα με το τελευταίο απολογισμό, η Γαλλία είναι μία από τις κύριες εστίες της επιδημίας παγκοσμίως.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φθινοπωρινό Παρίσι στον Σηκουάνα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Παρίσι καταδίκασε τις δηλώσεις Τραμπ εναντίον του Πάπα

Ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας, Ζαν Νοέλ Μπαρό, καταδίκασε τις επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ στον πάπα Λέοντα, τονίζοντας πως είναι «απαράδεκτες» και πως ο πάπας προάγει την ειρήνη και την αδελφοσύνη, μετά την πρόσφατη κριτική του Τραμπ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ελπίδες Μπαρό να μην υλοποιήσει ο Τραμπ την απειλή για Ιράν

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό εξέφρασε την ελπίδα ο Αμερικανός πρόεδρος να μην υλοποιήσει τις απειλές του κατά του Ιράν, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε επικίνδυνη κλιμάκωση για την περιοχή και τον κόσμο.
Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Οι προσωπικές αναφορές Τραμπ είναι άκομψες και ανάξιες απάντησης

Οι σχέσεις Τραμπ-Μακρόν δοκιμάζονται μετά από βίντεο όπου ο Τραμπ αστειεύεται εις βάρος του Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε τις δηλώσεις «άκομψες» και «ανάξιες απάντησης», ενώ το βίντεο αποσύρθηκε από τον Λευκό Οίκο.
Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν σε Τραμπ: «Να είμαστε σοβαροί, όχι να αλλάζουμε γνώμη συνεχώς»

Ο Εμανουέλ Μακρόν από τη Σεούλ επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ για ασυνέπεια και αμφιβολίες σχετικά με τη δέσμευση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αναιρούμε όσα δηλώνουμε μέρα με τη μέρα.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Έκπληξη για τις επικρίσεις Τραμπ περί έλλειψης συνεργασίας με ΗΠΑ

Η Γαλλία εξέφρασε έκπληξη για την κριτική Τραμπ σχετικά με τη στάση της στον πόλεμο κατά του Ιράν, διευκρινίζοντας ότι η θέση της παραμένει αμετάβλητη και δεν έχει επιβάλει επίσημα απαγόρευση πτήσεων σε αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία διαψεύδει ότι έκλεισε τον εναέριο χώρο για τα αμερικανικά αεροσκάφη

Διπλωματικές πηγές στο Παρίσι διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Τραμπ ότι η Γαλλία έκλεισε τον εναέριο χώρο της στα αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη, διευκρινίζοντας πως ισχύει μόνο απαγόρευση προσγείωσης με οπλικά συστήματα.