ΓΔ: 2603.7 0.19% Τζίρος: 257.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Εφημερίδες
Φώτο: Shutterstock

Η Guardian πουλά την εφημερίδα The Observer στην Tortoise Media

Ο Όμιλος Guardian Media (GMG) προχώρησε στην πώληση της The Observer, την πιο ιστορική κυριακάτικη έκδοση παγκοσμίως, στην Tortoise Media, μια νέα εταιρεία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα.

Ο Όμιλος Μέσων Ενημέρωσης Guardian (GMG) και ο ιδιοκτήτης του, το Scott Trust, συμφώνησαν να πωλήσουν την εφημερίδα The Observer, την παλαιότερη κυριακάτικη έκδοση στον κόσμο, στη νεοφυή επιχείρηση Tortoise Media, όπως ανέφεραν σήμερα οι δύο όμιλοι.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας το Scott Trust θα αποκτήσει επίσης μειοψηφικό μερίδιο στην Tortoise και ένας εκπρόσωπος θα συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας Tortoise, αλλά και στη συντακτική επιτροπή, ανέφερε η Tortoise.

Η Tortoise έχει συγκεντρώσει 25 εκατομμύρια στερλίνες για να επενδύσει στην "ανανέωση του Observer", ανέφερε.

Την Tortoise Media ίδρυσε το 2019 ο Τζέιμς Χάρντινγκ, ένας πρώην διευθυντής της εφημερίδας Times και του BBC News, μαζί με τον Μάθιου Μπαρζούν, πρώην πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Παπανδρέου προφίλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: Παρέμβαση στο ΣτΕ για αγροτική-πολιτιστική κληρονομιά Αχαΐας

Ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Παρίσι, τόνισε πως η Αχαΐα αποτελεί παράδειγμα για τα προβλήματα των αγροτικών περιοχών, συνδέοντας την πολιτιστική κληρονομιά με την ερήμωση και την κοινωνική συνοχή.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

BBC: Ο Τραμπ κατηγορείται για καθυστέρηση σε συκοφαντική αγωγή

Το BBC κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για διαρκείς καθυστερήσεις στη διαδικασία αγωγής δυσφήμισης, με αίτημα αποζημίωσης 10 δισ. δολαρίων. Η δίκη ορίζεται για Φεβρουάριο, ενώ η κατάθεσή του μετατίθεται συνεχώς.
Αλεξάνδρα Σδούκου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο στην κρίση - Εξάντληση πόρων

Η Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, τόνισε πως η ενεργειακή κρίση είναι διεθνής και επηρεάζει την εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να μετριάσει τις συνέπειες.
Μάικ Τζόνσον ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Φόβοι πως ζωντανή εκτέλεση του δράστη Φορτ Χουντ θα ενισχύσει τρομοκράτες

Ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ, Μάικ Τζόνσον, εξέφρασε ενδοιασμούς για τη ζωντανή μετάδοση εκτέλεσης του δράστη επίθεσης στη βάση Φορντ Χουντ, φοβούμενος ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο στρατολόγησης τρομοκρατών.
Αστυνομία
ΔΙΕΘΝΗ

Μαυροβούνιο: Απέλαση ιδρυτή ρωσικού φιλοπολεμικού ιστολογίου

Ο ιδρυτής του ρωσικού ιστολογίου «Ρίμπαρ», Μιχαήλ Ζβίντσουκ, συνελήφθη και απελάθηκε από το Μαυροβούνιο μαζί με τρεις Ρώσους για λόγους εθνικής ασφάλειας, αν και ισχυρίζονταν ότι βρίσκονταν νόμιμα στη χώρα.
Σημαίες ΕΕ και Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Τα περιορισμένα δικαιώματα στην Τουρκία απομακρύνουν από την Ευρώπη

Η ευρωπαία επίτροπος Μάρτα Κος τόνισε από την Τουρκία ότι η καταστολή κατά ΛΟΑΤΚΙ+, αντιπολίτευσης και ΜΜΕ απομακρύνει τη χώρα από την ΕΕ. Η επερχόμενη έκθεση διεύρυνσης θα εκφράζει τις σοβαρές ανησυχίες της ΕΕ.