ΓΔ: 2238.85 0.88% Τζίρος: 190.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:18:43
Φώτο: Shutterstock

Η Guardian πουλά την εφημερίδα The Observer στην Tortoise Media

Ο Όμιλος Guardian Media (GMG) προχώρησε στην πώληση της The Observer, την πιο ιστορική κυριακάτικη έκδοση παγκοσμίως, στην Tortoise Media, μια νέα εταιρεία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα.

Ο Όμιλος Μέσων Ενημέρωσης Guardian (GMG) και ο ιδιοκτήτης του, το Scott Trust, συμφώνησαν να πωλήσουν την εφημερίδα The Observer, την παλαιότερη κυριακάτικη έκδοση στον κόσμο, στη νεοφυή επιχείρηση Tortoise Media, όπως ανέφεραν σήμερα οι δύο όμιλοι.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας το Scott Trust θα αποκτήσει επίσης μειοψηφικό μερίδιο στην Tortoise και ένας εκπρόσωπος θα συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας Tortoise, αλλά και στη συντακτική επιτροπή, ανέφερε η Tortoise.

Η Tortoise έχει συγκεντρώσει 25 εκατομμύρια στερλίνες για να επενδύσει στην "ανανέωση του Observer", ανέφερε.

Την Tortoise Media ίδρυσε το 2019 ο Τζέιμς Χάρντινγκ, ένας πρώην διευθυντής της εφημερίδας Times και του BBC News, μαζί με τον Μάθιου Μπαρζούν, πρώην πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχνητή νοημοσύνη επιχειρήσεις
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ψηφιακή παιδεία στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Τριήμερη δράση για την ψηφιακή παιδεία και την ενημέρωση στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης διεξήχθη 9 έως 11 Ιανουαρίου 2026 στο Ίδρυμα Ευγενίδου από British Council, με στήριξη του Κέντρου Αθηνά.
Πάυλος Μαρινάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Διαφανή κριτήρια στη χρηματοδότηση ΜΜΕ, μέτρα κατά παραπληροφόρησης

Ο Παύλος Μαρινάκης, στην εκδήλωση της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, τόνισε τη σημασία διαλόγου με τα ΜΜΕ και προανήγγειλε στοχευμένα προγράμματα στήριξης του Τύπου έως το 2026 με αντικειμενικά κριτήρια.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Χάρκοβο και Κίεβο

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν το πιο ισχυρό κύμα πυραυλικών επιθέσεων φέτος σε Κίεβο και Χάρκοβο, με τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές. Περίπου 20 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν σε μία ώρα.
σημαία του Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε με σφαίρες στο Μεξικό ενώ έκανε ρεπορτάζ

Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε την Πέμπτη στην ανατολική πολιτεία Βερακρούς του Μεξικού. Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων καταδίκασε την πράξη και ζήτησε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Διακοπές ρεύματος στη ΝΑ Ουκρανία λόγω ρωσικών επιθέσεων

Ρωσικά πλήγματα προκάλεσαν διακοπές ρεύματος σε νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας. Μεγάλο μέρος του Ντνίπρο έμεινε χωρίς ηλεκτρικό και οι συρμοί του μετρό σταμάτησαν, ενώ απροσδιόριστος παραμένει ο χρόνος αποκατάστασης.