ΓΔ: 2124.35 0.56% Τζίρος: 86.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:03:37
Μπενιαμίν Νετανιάχου πορτραίτο
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου με φόντο τη σημαία του Ισραήλ και βιβλιοθήκη.

Ισραήλ: Έναρξη εισαγγελικής έρευνας για τη σύζυγο του πρωθυπουργού Νετανιάχου

Σύμφωνα με τον Τύπο, η γενική εισαγγελία στο Ισραήλ έχει διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας για ενέργειες που σχετίζονται με τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η γενική εισαγγελία του Ισραήλ παρήγγειλε να διενεργηθεί έρευνα για πράξεις αποδιδόμενες στη σύζυγο του πρωθυπουργού της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τον Τύπο.

Η σύζυγος του επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης φέρεται να αποπειράθηκε να εκφοβίσει και να επηρεάσει μάρτυρες και να παρακωλύσει τη δικαιοσύνη, μετέδωσαν χθες ΜΜΕ του Ισραήλ, επικαλούμενα τη γενική εισαγγελία.

Η Σάρα Νετανιάχου φέρεται να έδωσε εντολές να ενορχηστρωθούν διαδηλώσεις μπροστά στο σπίτι σημαντικού μάρτυρα κατηγορίας και να διεξαχθεί εκστρατεία εκφοβισμού του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο μάρτυρας έχει κάνει μήνυση στην κυρία Νετανιάχου.

Το Κανάλι 12 πρόσφατα μετέδωσε ρεπορτάζ σχετικά με SMS που φέρεται να αντάλλαξε η κυρία Νετανιάχου με ως πρότινος στενό συνεργάτη του συζύγου της και φέρονται να αποδεικνύουν πως αληθεύουν οι κατηγορίες σε βάρος της.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δικάζεται για υπόθεση διαφθοράς εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ο κ. Νετανιάχου αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη, κατάχρηση και δωροληψία. Οι κατηγορίες σε βάρος του αφορούν το ότι παραχώρησε σε ισραηλινό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό διάφορα προνόμια όταν ακόμη ήταν υπουργός Επικοινωνιών. Φέρεται εξάλλου να δέχθηκε είδη πολυτελείας ως δώρα από δισεκατομμυριούχους που αποκαλεί φίλους.

Ο δεξιός πρωθυπουργός απορρίπτει εξαρχής τις κατηγορίες σε βάρος του και δεν σταματά να παρουσιάζει τον εαυτό του σαν θύμα «άγριου κυνηγιού μαγισσών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν: Δεν διαπραγματεύεται το αμυντικό του πρόγραμμα πυραύλων

Το Ιράν δηλώνει πως οι πύραυλοί του είναι για αμυντική χρήση και δεν τίθενται σε διαπραγμάτευση, απαντώντας σε ισχυρισμούς περί απειλής από Ισραηλινούς αξιωματούχους, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Ισμαήλ Μπαγαΐ.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Χαιρετισμοί ξένων ανταποκριτών για απόφαση πρόσβασης Τύπου στη Γάζα

Η Ένωση Ξένου Τύπου της Ιερουσαλήμ χαιρετίζει την απόφαση του ισραηλινού Ανωτάτου Δικαστηρίου, που θέτει καταληκτική ημερομηνία την 4η Ιανουαρίου για την κυβερνητική απάντηση σχετικά με την πρόσβαση δημοσιογράφων στη Γάζα.
Σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Ισραήλ: Εβραίοι της Δύσης να μετακομίσουν στο Ισραήλ λόγω αντισημιτισμού

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ Γκίντεον Σάαρ κάλεσε τους Εβραίους της Δύσης να εγκατασταθούν στο Ισραήλ για να αποφύγουν τον αυξανόμενο αντισημιτισμό, μια εβδομάδα μετά τη φονική επίθεση σε εβραϊκή γιορτή στο Σίδνεϊ.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά χτυπήματα στον νότιο Λίβανο: Ένας νεκρός, ένας τραυματίας

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από ισραηλινά πλήγματα στη νοτιο Λίβανο, όπου χτυπήθηκαν αυτοκίνητο και μηχανάκι στη Γιάτερ. Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει πως στόχευσε μέλη της Χεζμπολάχ, παρά την κατάπαυση του πυρός.