Πριν τη λήξη του 2024, θεσπίστηκε ακόμα ένας νόμος κατά των γυναικών από τους Ταλιμπάν. Ο ηγέτης τους, Χιμπάτουλαχ Αουντάζντα, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία απαγορεύει στις γυναίκες να κοιτούν ή να είναι ορατές από τα παράθυρα των σπιτιών τους, κόβοντας κάθε δίαυλο επαφής με τον έξω κόσμο.
Σύμφωνα με τη νέα απαγόρευση, οι γυναίκες δεν μπορούν να στέκονται μπροστά σε παράθυρο ακόμα κι αν υπάρχει σημαντικός λόγος, όπως να μαγειρέψουν ή να πλυθούν.
Όπως αναφέρεται, τα παράθυρα που βρίσκονται είτε στην κουζίνα είτε σε κάποιον άλλο χώρο που δεν γίνεται να μην περάσει η γυναίκα, πρέπει να καλυφθούν, να σφραγιστούν ή ακόμα και να χτιστούν. Όσον αφορά στα καινούργια κτίσματα, απαγορεύεται να έχουν παράθυρα με θέα προς άλλες αυλές σπιτιών ή εξωτερικούς χώρους όπου περνούν γυναίκες.
Οι Ταλιμπάν θέλουν να εμποδίσουν την οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ των γυναικών και να τις περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Σύμφωνα με τον νόμο τους, το διάταγμα σκοπεύει στη «διαφύλαξη της ιδιωτικής ζωής και την προστασία των γυναικών από πιθανή βλάβη».