ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πρόστιμο 1,1 δισ. ευρώ στην Apple από γαλλικές αρχές ανταγωνισμού 

Οι αρχές ανταγωνισμού της Γαλλίας, κατηγορούν την Apple για χρήση μονοπωλιακών τακτικών, ενώ επέβαλαν πρόστιμα και σε δύο ομίλους που συνεργάζονται με την αμερικανική εταιρεία.

Το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ καλείται να καταβάλει η Apple για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες γαλλικές αρχές. 

Οι γαλλικές αρχές ανταγωνισμού κατηγορούν την Apple για δημιουργία καρτέλ στο δίκτυο της, μέσω του οποίου σπρώχνει εκτός αγοράς ανεξάρτητους ομίλους πώλησης των προϊόντων της, ενώ παράλληλα δύο εταιρείες που προωθούν σε επίπεδο χονδρικής τα προϊόντα της εταιρείας κατηγορούνται ότι είχαν «κλείσει συμφωνία» για την εφαρμογή της ίδιας τιμολογιακής πολιτικής. Πρόκειται για τις εταιρείες Tech Data και Ingram Micro στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα 76,1 και 62,9 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόστιμο των γαλλικών αρχών ανταγωνισμού στην Apple είναι το μεγαλύτερο που έχουν επιβάλλει ποτέ σε μία εταιρεία, με τον όμιλο να ανακοινώνει μέσω των νομικών του συμβούλων ότι θα καταθέσει έφεση και δεν πρόκειται να συμμορφωθεί στις εντολές των γαλλικών αρχών.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ανοιχτά σύνορα με την Γερμανία παρά την πανδημία επιθυμεί η Γαλλία

Ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων εξέφρασε την επιθυμία του να μην κλείσουν τα σύνορα με την Γερμανία εξαιτίας της εμφάνισης μεταλλαγμένων στελεχών κορονοϊού σε πόλη κοντά στα σύνορα.