ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ορίζοντας Ντόχα Κατάρ
Ο εντυπωσιακός σύγχρονος ορίζοντας της Ντόχα στο Κατάρ το σούρουπο.

Υψηλόβαθμη ισραηλινή αντιπροσωπεία στη Ντόχα για διαπραγματεύσεις

Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία των υπηρεσιών ασφάλειας του Ισραήλ έφτασε σήμερα στο Κατάρ για διαπραγματεύσεις επίτευξης μιας συμφωνίας απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, σε ανταλλαγή για την κατάπαυση του πυρός.

Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία των υπηρεσιών ασφάλειας του Ισραήλ έφτασε σήμερα στο Κατάρ για διαπραγματεύσεις επίτευξης μιας συμφωνίας απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, σε ανταλλαγή για την κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η κίνηση αυτή, ερμηνεύεται ως ένδειξη ότι η επίτευξη μιας συμφωνίας πλησιάζει.

Το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ που έχουν ρόλο διαμεσολαβητή έχουν ανανεώσει τις προσπάθειές τους προς την κατεύθυνση επίτευξης μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και για την απελευθέρωση των 98 ομήρων που κρατούνται εκεί, πριν την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου.

Το γραφείο του Νετανιάχου ανακοίνωσε χθες, ότι στην αντιπροσωπεία συμμετέχει ο επικεφαλής της Μοσάντ Ντέιβιντ Μπαρνέα, ο αρχηγός της εσωτερικής υπηρεσίας ασφαλείας (Shin Bet) Ρόμεν Μπαρ, αλλά και ο υποστράτηγος Νιτζάν Αλόν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μνημείο Ισραηλινών θυμάτων
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Τρίτη κηδεία για θύμα απαγωγής από τη Χαμάς στη Γάζα

Η οικογένεια του Όφιρ Τζαρφάτι κήδευσε για τρίτη φορά τα λείψανά του, που παραδόθηκαν από τη Χαμάς, με τη μητέρα του να εκφράζει οδύνη, σημειώνοντας πως καμία μητέρα δεν πρέπει να αποχαιρετά τρεις φορές το παιδί της.
Κατεστραμμένη Γάζα πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς θα παραδώσει στο Ισραήλ τις σορούς δύο ομήρων

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς θα παραδώσει στο Ισραήλ δύο σορούς ομήρων σήμερα στις 16:00, ως μέρος της κατάπαυσης πυρός. Μέχρι στιγμής, έχουν επιστραφεί τα λείψανα 15 από τους 28 νεκρούς που κρατούνταν στη Γάζα.
Ερείπια στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ: Ελπίδες για διατήρηση της εκεχειρίας στη Γάζα, παρά τις εντάσεις

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα τηρηθεί η εκεχειρία στη Γάζα, παρά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές μετά από παραβιάσεις. Το Ισραήλ δηλώνει επιστροφή στη συμφωνία, με πάνω από 100 νεκρούς από τα πλήγματα.
Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινή στοχευμένη επιδρομή στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε στοχευμένη επιδρομή στη Μπέιτ Λαχία της Γάζας, πλήττοντας αποθήκη όπλων. Συνολικά οι επιδρομές άφησαν πάνω από 100 νεκρούς, βάσει παλαιστινιακών στοιχείων, ενώ συνεχίζεται η εκεχειρία.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Νετανιάχου έδωσε εντολή για άμεσες επιθέσεις στη Γάζα

Ο Νετανιάχου διέταξε άμεσες σφοδρές επιθέσεις στη Γάζα, κατηγορώντας τη Χαμάς για παραβίαση της εκεχειρίας. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως η Χαμάς παρέδωσε ξανά λείψανα ομήρου που είχε ήδη παραλάβει ο ισραη