ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
Εικόνα που αποτυπώνει τη διαμάχη μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ σε παγκόσμιο πλαίσιο.

Η Χαμάς ενέκρινε προφορικά συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται επίσης έναν μη κατονομαζόμενο Παλαιστίνιο αξιωματούχο, η Χαμάς έδωσε την προφορική έγκρισή της στη συμφωνία και αναμένει περισσότερες πληροφορίες.

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς και ο σύμμαχός της, ο Ισλαμικός Τζιχάντ, ενέκριναν τη συμφωνία που είναι υπό διαπραγμάτευση στην Ντόχα για μια εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση των ομήρων, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο δύο παλαιστινιακές πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες.

«Οι ομάδες της αντίστασης κατέληξαν μεταξύ τους σε συμφωνία και ενημέρωσαν τους μεσολαβητές ότι εγκρίνουν τη συμφωνία ανταλλαγής (των ομήρων με Παλαιστίνιους κρατουμένους) και την κατάπαυση του πυρός», είπε η μία από τις πηγές αυτές που μίλησε τηλεφωνικά από το Κάιρο.

Μια δεύτερη παλαιστινιακή πηγή, προσκείμενη στις συνομιλίες, επιβεβαίωσε αυτή τη δήλωση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται επίσης έναν μη κατονομαζόμενο Παλαιστίνιο αξιωματούχο, η Χαμάς έδωσε την προφορική έγκρισή της στη συμφωνία και αναμένει περισσότερες πληροφορίες για να δώσει και την τελική, γραπτή έγκρισή της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Αραβικές χώρες καταδικάζουν δηλώσεις Αμερικανού πρεσβευτή υπέρ Ισραήλ

Αραβικές χώρες αντέδρασαν έντονα σε δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή στο Ισραήλ, Μάικ Χάκαμπι, που υποστήριξε ότι οι Ισραηλινοί δικαιούνται με βάση τη Βίβλο εδάφη που εκτείνονται σε μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Το Ισραήλ ενισχύει τη ντε φάκτο προσάρτηση της Δυτικής Όχθης

Η Ρόουζμαρι ΝτιΚάρλο, υψηλόβαθμη αξιωματούχος του ΟΗΕ, ανέφερε ότι τα ισραηλινά μέτρα στη Δυτική Όχθη αποτελούν σταδιακή ντε φάκτο προσάρτηση, μεταβάλλοντας συνεχώς την πραγματικότητα στην περιοχή.
Σημαίες Ισραήλ Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Χαμάς: Δεν ξεκινά νέα φάση εκεχειρίας όσο το Ισραήλ παραβιάζει συμφωνίες

Η Χαμάς δήλωσε ότι η δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα δεν θα ξεκινήσει όσο το Ισραήλ συνεχίζει να παραβιάζει τη συμφωνία, σημειώνοντας πως δεν τηρεί όσα προέβλεπε η συμφωνία για βοήθεια και άνοιγμα συνοριακών περασμάτων.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Ανήσυχος ο Γκουτέρες για τις συνεχείς παραβιάσεις στη Γάζα

Ο γ.γ. του ΟΗΕ εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για τις παραβιάσεις της κατάπαυσης πυρός στη Γάζα και κάλεσε όλες τις πλευρές να σεβαστούν τη συμφωνία ειρήνης, μιλώντας στη σύνοδο για την κοινωνική ανάπτυξη στην Ντόχα.
Πόλεμος στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Νυχτερινά ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα, αναφέρει η Παλαιστινιακή Αρχή

Ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε για τρίτη συνεχή νύχτα στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών Παλαιστινίων, καθώς δοκιμάζεται η εύθραυστη εκεχειρία, σύμφωνα με το πρακτορείο WAFA.