ΓΔ: 1615.02 0.67% Τζίρος: 100.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05 DATA
south Korea
Πηγή: Shutterstock

Ν. Κορέα: Πρόγραμμα στήριξης εξαγωγικών επιχειρήσεων λόγω Τραμπ

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τις εξαγωγικές εταιρείες της με 360 τρισεκατομμύρια γουόν (240 δισεκατομμύρια ευρώ) λόγω των "αβεβαιοτήτων" που προκύπτουν από την επιστροφή του Ντ. Τραμπ.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα έκτακτο πρόγραμμα στήριξης 360 τρισεκατομμυρίων γουόν (240 δισεκατομμυρίων ευρώ) στις εξαγωγικές εταιρείες της χώρας της Ασίας εξαιτίας των «αβεβαιοτήτων» που συνδέονται, μεταξύ άλλων, με την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία στις ΗΠΑ.

«Οι εξωτερικές αβεβαιότητες, όπως η ανάληψη των καθηκόντων της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, εγείρουν ανησυχίες για δυνητικές αρνητικές επιπτώσεις» στις νοτιοκορεατικές εξαγωγές, δήλωσε ο Κιμ Ντονγκ-τζουν, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

south Korea
ΔΙΕΘΝΗ

Ν. Κορέα: Συνεδρίαση υπουργείου Βιομηχανίας για τους δασμούς Τραμπ σε χάλυβα

Το υπουργείο ανακοίνωσε πως προσπαθεί να πληροφορηθεί τις λεπτομέρειες αυτής της ενδεχόμενης επιβολής δασμών και θα συνεργασθεί στενά με χαλυβουργούς για να υπάρξει απάντηση σε ενδεχόμενους δασμούς.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ

Το σύνολο σχεδόν των προσκεκλημένων του Γάλλου προέδρου βρίσκεται ήδη στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, ενώ όπως έγινε γνωστό με κάποια μικρή καθυστέρηση θα φτάσει η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.