ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία

Κάτω από 50% των Αμερικανων εμπιστεύονται τον Τραμπ για τη διαχείριση της κρίσης

Με βάση πάντα δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς εμπιστεύονται τον Τραμπ (45%) και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς (48%), που έχει αναλάβει τη διαχείριση της κρίσης.

Οι Αμερικανοί πολίτες στην πλειοψηφία τους πιστεύουν ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποβάθμισε τους κινδύνους που συνδέονται με τον νέο κορονοϊό, τον οποίο πάνω από τα δύο τρίτα θεωρούν «μεγάλη απειλή» για την οικονομία των ΗΠΑ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε από το Pew Research Center στο διάστημα 10-16 Μαρτίου, σε δείγμα 8.914 ενηλίκων. Στο διάστημα αυτό, επτά στους δέκα ερωτηθέντες είπαν ότι η πανδημία συνιστά «μεγάλη απειλή για την οικονομία». Κατά μέσο όρο, το 47% την θεωρεί «απειλή για την υγεία των Αμερικανών». Είναι αξιοσημείωτο ότι το ποσοστό αυτό ήταν μόνο 42% τις πρώτες ημέρες της δημοσκόπησης (10-11 Μαρτίου) και εκτινάχθηκε στο 55% προς το τέλος της (14-16 Μαρτίου).

Με βάση πάντα τη δημοσκόπηση αυτήν, λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς εμπιστεύονται τον Τραμπ (45%) και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς (48%), που έχει αναλάβει τη διαχείριση της κρίσης. Το γεγονός αυτό εξηγείται επειδή το 52% εκτιμά ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πήρε στα σοβαρά τον κίνδυνο. Το 37% θεωρεί ότι έκανε σωστή εκτίμηση του κινδύνου και το 10% ότι υπερέβαλε.

Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης ότι περίπου οι μισοί Αμερικανοί διαπίστωσαν ότι κυκλοφορούν ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία. Σχεδόν ένας στους τέσσερις (ποσοστό 23%) απάντησε λανθασμένα ότι ο ιός αναπτύχθηκε σε κάποιο εργαστήριο – την ιδέα αυτή υποστηρίζουν περισσότερο οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα αγανάκτηση Τραμπ για τη μη απονομή του Νόμπελ Ειρήνης

Ο Τραμπ εξέφρασε ξανά τη δυσαρέσκειά του που δεν του απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης, επικρίνοντας την επιλογή της Νάβι Πιλάι και χαρακτηρίζοντας το βραβείο «ντροπιασμένο» λόγω αποφάσεων που, όπως είπε, προσβάλλουν τη δημοκρατία.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν σε Τραμπ: Είμαστε έτοιμοι να τροφοδοτήσουμε με πετρέλαιο τις αγορές

Ο Πούτιν διαβεβαίωσε τον Τραμπ ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει πετρέλαιο και ντίζελ στις ΗΠΑ και παγκοσμίως λόγω της κρίσης καυσίμων, ενώ αυξημένες ποσότητες αναμένονται τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Νόβακ.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Επικυρώνει την Κέιτι Ζακαράια ως νέα του εκπρόσωπο

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Truth Social ότι επέλεξε την Κέιτι Ζακαράια, δικηγόρο και υποστηρίκτρια του κινήματος MAGA, ως νέα εκπρόσωπό του στον Λευκό Οίκο, τονίζοντας την αφοσίωση και τη στήριξή της.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Έπαινος Πούτιν σε ΗΠΑ για συνεργασία σε ντίζελ και ενέργεια

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, απεσταλμένος του Πούτιν, χαιρέτισε τη ρωσοαμερικανική συνεργασία σε ντίζελ και ενέργεια μετά την επικοινωνία Πούτιν-Τραμπ, σημειώνοντας πως πάνω από 300.000 τόνοι ντίζελ θα κατευθυνθούν σε ΗΠΑ και παγκόσμια αγορά.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 3 εκατ. τόνοι ρωσικού ντίζελ θα κυκλοφορήσουν σύντομα στις αγορές

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι κατά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν συμφωνήθηκε η Ρωσία να προμηθεύσει άμεσα τις αγορές με ρωσικό ντίζελ, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών εκδίδει προσωρινή άδεια εισαγωγής.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δεν σχολίασε το σχέδιο εκτέλεσης σε ζωντανή μετάδοση

Ο Τραμπ δεν σχολίασε δημόσια το πρωτοφανές σχέδιο ζωντανής μετάδοσης της εκτέλεσης του Νιντάλ Χασάν, που σκότωσε 13 άτομα στο Φορτ Χουντ. Εγκρίνοντας την εκτέλεση, είπε πως «θα αποδώσουμε τελική δικαιοσύνη».