ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Η Πιονγκγιάνγκ θα εξακολουθήσει να ενισχύει το πυρηνικό της οπλοστάσιο

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ επιβεβαίωσε εκ νέου την πρόθεσή της να συνεχίσει την ανάπτυξη του πυρηνικού της οπλοστασίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η Πιονγκγιάνγκ επανέλαβε ότι θα εξακολουθήσει να ενισχύει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, όπως μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν ένα «παρωχημένο, εξωφρενικό» σχέδιο αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας, αναφέρει το KCNA.

Πρόκειται ουσιαστικά για την απάντηση της Πιονγκγιάνγκ στους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας που συναντήθηκαν το Σάββατο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια και υπογράμμισαν πως είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν την «πλήρη αποπυρηνικοποίηση» της Βόρειας Κορέας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ –που είχε συναντήσει τρεις φορές τον Κιμ Γιονγκ Ουν κατά την προηγούμενη θητεία του στον Λευκό Οίκο– δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως θα επιδιώξει να επικοινωνήσει εκ νέου με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, τον οποίο αποκάλεσε «έξυπνο τύπο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Βόρειας Κορέας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σεούλ: Η Βόρεια Κορέα ευθύνεται για την πρόσφατη νάρκη στα σύνορα

Η Νότια Κορέα κατηγορεί τη Βόρεια για την πρόσφατη έκρηξη νάρκης στα σύνορα που τραυμάτισε δύο στρατιώτες της. Η Βόρεια έχει εντείνει τα μέτρα ασφαλείας με νάρκες και φράκτες από τον Απρίλιο, καταγράφοντας δεκάδες παραβιάσεις συνόρων.
Σημαία Βόρειας Κορέας Βλαδιβοστόκ
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Κορέα: Δεν προκαλέσαμε έκρηξη στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη

Η Βόρεια Κορέα διέψευσε τις κατηγορίες της Σεούλ ότι νάρκες της τραυμάτισαν Νοτιοκορεάτες στρατιώτες στη DMZ και απέρριψε το αίτημα για συγγνώμη, σύμφωνα με το KCNA και δήλωση της Κιμ Γιο Γιονγκ.
Καπνός από έκρηξη
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σεούλ καταγγέλλει παραβίαση ανακωχής μετά από έκρηξη ναρκών

Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας καταγγέλλει παραβίαση της ανακωχής μετά την έκρηξη ναρκών στη ζώνη DMZ, που τραυμάτισε τρεις στρατιώτες. Η Πιονγκγιάνγκ φέρεται να ευθύνεται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας.
Λι Τζε Μιόνγκ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ν. Κορέα: Ο πρόεδρος Λι απογοητευμένος για διαρροή μυστικής παράδοσης

Ο πρόεδρος της Ν. Κορέας κατηγόρησε την Ουκρανία για παραβίαση εμπιστευτικότητας μετά την αποκάλυψη ότι Ουκρανοί παρέδωσαν δύο Βορειοκορεάτες αιχμαλώτους στη χώρα. Οι δύο αιχμάλωτοι συνελήφθησαν στη Ρωσία τον Ιανουάριο 2025.