ΓΔ: 1642.17 -0.79% Τζίρος: 103.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Το Ισραήλ αναστέλλει κάθε πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Νωρίτερα η Χαμάς ζήτησε να αρχίσει να εφαρμόζεται η δεύτερη φάση της συμφωνίας με το Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 19 Ιανουαρίου.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει την πρόσβαση σε όλη την ανθρωπιστική βοήθεια προς τον παλαιστινιακό πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το Reuters.

Η απόφαση εναπόκειται στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε το γραφείο του σε επίσημη ανακοίνωση.

Νωρίτερα η Χαμάς ζήτησε να αρχίσει να εφαρμόζεται η δεύτερη φάση της συμφωνίας με το Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 19 Ιανουαρίου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Η προθεσμία για το πρώτο στάδιο έληξε απόψε.

Σύμφωνα με ανώτερο εκπρόσωπο του κινήματος, το αμερικανικό σχέδιο για παράταση της εκεχειρίας μέχρι τα μέσα Απριλίου, το οποίο αποδέχτηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ισοδυναμεί με ισραηλινή «απόρριψη της υπογεγραμμένης συμφωνίας».

«Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί σταθερότητα στην περιοχή είναι η επιστροφή των κρατουμένων και η ολοκλήρωση της εφαρμογής της συμφωνίας (...), ξεκινώντας από την εφαρμογή της δεύτερης φάσης της», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ηγέτης της Χαμάς Μαχμούντ Μαρντάουι. «Σε αυτό επιμένουμε και δεν θα λυγίσουμε», πρόσθεσε.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Ψευδείς οι ισχυρισμοί του ΟΗΕ για πράξεις γενοκτονίας στη Γάζα

«Ο ΟΗΕ για μία ακόμη φορά επέλεξε να επιτεθεί στο κράτος του Ισραήλ με ψευδείς κατηγορίες, κυρίως με παράλογους ισχυρισμούς για σεξουαλική βία», τόνισε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του.