ΓΔ: 2588.75 0.74% Τζίρος: 168.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:29:37
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία

Το Ισραήλ απειλεί με σκληρές συνέπειες αν δεν απελευθερωθούν όμηροι

«Δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας», ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού Νετανιάχου, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του και επικαλέστηκε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει την πρόσβαση σε όλη την ανθρωπιστική βοήθεια προς τον παλαιστινιακό πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το Reuters. Αποτελεί απόφαση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Η δήλωση δεν έδωσε λεπτομέρειες, αλλά προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «περαιτέρω συνέπειες» εάν η Χαμάς δεν αποδεχτεί το αμερικανικό σχέδιο για παράταση της εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και του κινήματος στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Associated Press.

«Δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας», ανέφερε επίσης το γραφείο του πρωθυπουργού Νετανιάχου, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του και επικαλέστηκε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών τέθηκε σε ισχύ στις 19 Ιανουαρίου. Το πρώτο του στάδιο έληξε χθες. Ισραήλ και Χαμάς δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει για τη δεύτερη φάση.

Η πρόταση του απεσταλμένου του προέδρου των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή, Στίβεν Γουίτκοφ, είναι για προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και του Πάσχα.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Γουίτκοφ, οι μισοί από τους Ισραηλινούς ομήρους που παραμένουν στη Γάζα -ζωντανοί και νεκροί- θα πρέπει να απελευθερωθούν την πρώτη ημέρα της δεύτερης φάσης της εκεχειρίας. Αναμένεται ότι οι εναπομείναντες όμηροι θα παραδοθούν από τη Χαμάς μόλις συμφωνηθεί μόνιμη κατάπαυση του πυρός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψήφος ισραηλινών εκλογών
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ρεκόρ συμμετοχής 44,9% έως τις 14:00 στις εκλογές

Η συμμετοχή των εκλογέων στο Ισραήλ έως τις 14:00 έφτασε το 44,9%, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ για ώρα εκλογών από το 1973, σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, με πάνω από τρία εκατομμύρια ψηφοφόρους να έχουν ήδη προσέλθει.
Μπενιαμίν Νετανιάχου πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Καταγγέλλει «κλοπή εκλογών» και στρέφεται κατά αραβικών κομμάτων

Ο Νετανιάχου κατηγόρησε για άλλη μια φορά τα αραβικά κόμματα ότι προσπαθούν να «νοθεύσουν τις εκλογές», μετά τη σύλληψη στελεχών του Ράαμ για απόπειρα δωροδοκίας ψηφοφόρων στο νότιο Ισραήλ, γεγονός που η εκλογική επιτροπή χαρακτήρισε «ασυνήθιστο».
Εκλογές στο Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Γκάντι Άιζενκοτ: Να διώξουμε τη χειρότερη κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ

Ο Γκάντι Άιζενκοτ κάλεσε τους Ισραηλινούς να ψηφίσουν για να ανατρέψουν την «χειρότερη κυβέρνηση» στην ιστορία της χώρας, τονίζοντας τη σημασία της συμμετοχής για τη σωτηρία της δημοκρατίας.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία-Ισραήλ: Τι αλλάζει για την Άγκυρα μετά τις ισραηλινές εκλογές;

Ο τουρκικός Τύπος βλέπει τις εκλογές στο Ισραήλ ως δοκιμή για τον Νετανιάχου και τις σχέσεις με Άγκυρα. Αναλυτές αμφιβάλλουν αν νέα κυβέρνηση θα αλλάξει στάση απέναντι σε Τουρκία και Παλαιστινίους, ενώ η Συρία παραμένει αγκάθι.
Εκλογές στο Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές δείχνει κρίσιμη καμπή για τη χώρα

Ισραηλινοί προσέρχονται μαζικά στις κάλπες στις πρώτες εκλογές μετά την 7η Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή να φθάνει το 16,68% στις 10:00, το υψηλότερο από το 1981, σε μια κρίσιμη ψηφοφορία για το μέλλον του Νετανιάχου.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ξεκίνησε η ψηφοφορία για τις αμφίρροπες βουλευτικές εκλογές

Ξεκίνησε η ψηφοφορία στις πρώτες βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, με 7,3 εκατ. πολίτες να καλούνται στις κάλπες και το αποτέλεσμα να θεωρείται ψήφος εμπιστοσύνης στον Νετανιάχου.