ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ουκρανικό drone Geran-2
Εικόνα με στρατιωτικά drone Geran-2 να πετούν πάνω από σύννεφα, δίνοντας έμφαση στη σύγχρονη έννοια πολέμου.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση ισραηλινών drones στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε το χτύπημα και είπε ότι «οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) έπληξαν έναν τρομοκράτη της Χεζμπολάχ που συμμετείχε σε τρομοκρατικές δραστηριότητες στην περιοχή Kfarkela του νότιου Λιβάνου».

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε αυτοκίνητο στο νότιο Λίβανο, μετέδωσε το DPA, επικαλούμενο τις λιβανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε το χτύπημα και είπε ότι «οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) έπληξαν έναν τρομοκράτη της Χεζμπολάχ που συμμετείχε σε τρομοκρατικές δραστηριότητες στην περιοχή Kfarkela του νότιου Λιβάνου».

Η λιβανέζικη σιιτική ομάδα Χεζμπολάχ και το Ισραήλ υπέγραψαν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός τον Νοέμβριο , η οποία εξακολουθεί να ισχύει, υπενθυμίζει το DPA.

Ωστόσο, η ηγεσία του Λιβάνου πιστεύει ότι η συνεχιζόμενη παρουσία ισραηλινών στρατευμάτων σε πέντε στρατηγικά σημεία συνιστά παραβίαση της συμφωνίας

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ισραηλινός στρατός υπόσχεται σκληρή απάντηση στη Χεζμπολάχ

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού τόνισε πως ο στρατός θα δράσει αποφασιστικά κατά της Χεζμπολάχ, αν παραβιαστεί η εκεχειρία, καλώντας τον λιβανικό στρατό να απομακρύνει τη Χεζμπολάχ και τις υποδομές της από την περιοχή.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Να μην ακυρώσει το Ισραήλ τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Ο Ερντογάν τόνισε ότι χωρίς την υποστήριξη των χωρών της περιοχής, οι ειρηνευτικές προσπάθειες στη Μέση Ανατολή δεν θα πετύχουν, ενώ κατηγόρησε το Ισραήλ για προσπάθεια υπονόμευσης της συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν.
Ο Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λιβανέζος πρόεδρος Αούν ζητά από τις ΗΠΑ στήριξη

Ο πρόεδρος του Λιβάνου κάλεσε τις ΗΠΑ να ενισχύσουν τη στήριξή τους μετά τη συμφωνία με το Ισραήλ για διαρκή ειρήνη, με στόχο τον έλεγχο του στρατού στον νότο και τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ, εν μέσω αντιδράσεων της οργάνωσης.
Αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Το Charles-de-Gaulle φεύγει από Μ. Ανατολή, επιστρέφει Τουλόν

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles-De-Gaulle αποχωρεί από τη Μέση Ανατολή, μετά από συμφωνία Ιράν-ΗΠΑ για τερματισμό συγκρούσεων, και επιστρέφει στη βάση του στην Τουλόν, ενώ γαλλικές ναυτικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα.
Ερείπια από πόλεμο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικός εκδοτικός οίκος: Χάθηκαν 800.000 βιβλία από ρωσικές επιδρομές

Ο ουκρανικός εκδοτικός οίκος BookChef ανακοίνωσε ότι σχεδόν 800.000 βιβλία του καταστράφηκαν σε πυρκαγιά αποθήκης έπειτα από ρωσικές επιδρομές, προκαλώντας απώλεια της πλειοψηφίας των τίτλων του.
Σημαία Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Δεν παραχωρούμε ούτε σπιθαμή εδάφους στο Ισραήλ, λέει ο πρόεδρος

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ δεν είναι προδοσία και δεν θα χαθεί έδαφος, ενώ ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ διαμήνυσε παραμονή του στρατού σε ζώνες ασφαλείας στη Μέση Ανατολή.