ΓΔ: 2057.26 0.04% Τζίρος: 195.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ουκρανικό drone Geran-2
Εικόνα με στρατιωτικά drone Geran-2 να πετούν πάνω από σύννεφα, δίνοντας έμφαση στη σύγχρονη έννοια πολέμου.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση ισραηλινών drones στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε το χτύπημα και είπε ότι «οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) έπληξαν έναν τρομοκράτη της Χεζμπολάχ που συμμετείχε σε τρομοκρατικές δραστηριότητες στην περιοχή Kfarkela του νότιου Λιβάνου».

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε αυτοκίνητο στο νότιο Λίβανο, μετέδωσε το DPA, επικαλούμενο τις λιβανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε το χτύπημα και είπε ότι «οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) έπληξαν έναν τρομοκράτη της Χεζμπολάχ που συμμετείχε σε τρομοκρατικές δραστηριότητες στην περιοχή Kfarkela του νότιου Λιβάνου».

Η λιβανέζικη σιιτική ομάδα Χεζμπολάχ και το Ισραήλ υπέγραψαν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός τον Νοέμβριο , η οποία εξακολουθεί να ισχύει, υπενθυμίζει το DPA.

Ωστόσο, η ηγεσία του Λιβάνου πιστεύει ότι η συνεχιζόμενη παρουσία ισραηλινών στρατευμάτων σε πέντε στρατηγικά σημεία συνιστά παραβίαση της συμφωνίας

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυβερνητικό κτίριο Καΐρου
ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Η Χαμάς δεν έχει θέση στο μέλλον της Γάζας, δηλώνει το ΥΠΕΞ

Η Χαμάς δεν θα έχει ρόλο στο μέλλον της Γάζας, τόνισε ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ Μπαντρ Αμπντελάτι, επισημαίνοντας πως υπάρχει πλήρης αραβική και μουσουλμανική συμφωνία για αυτό, ενώ η Χαμάς αναμένεται να απαντήσει στο σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα.
Γκουστάβο Πέτρο Κολομβία
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Ο Πέτρο απελαύνει τη διπλωματική αποστολή του Ισραήλ

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γουστάβο Πέτρο απέλασε την ισραηλινή διπλωματική αντιπροσωπεία, μετά την αναχαίτιση ανθρωπιστικής νηοπομπής προς τη Γάζα και τη σύλληψη δύο Κολομβιανών υπηκόων από ισραηλινές δυνάμεις σε διεθνή ύδατα.
Ορίζοντας Ντόχα Κατάρ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο εμίρης Κατάρ και ο Μπάιντεν συζήτησαν για το τέλος του πολέμου στη Γάζα

Ο εμίρης του Κατάρ συζήτησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ για το σχέδιο ειρήνης στη Γάζα, εκφράζοντας τη στήριξη του Κατάρ στις προσπάθειες και την πίστη σε δίκαιη λύση που θα προστατεύει τα δικαιώματα των Παλαιστινίων.
Διώρυγα του Σουέζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Περισσότερα από 20 πλοία κατευθύνονται στον στολίσκο λένε ακτιβιστές

Ο στολίσκος Global Sumud εντόπισε πάνω από 20 άγνωστα πλοία σε απόσταση τριών ναυτικών μιλίων, ενώ νωρίτερα ακτιβιστές ανέφεραν ότι ισραηλινά πολεμικά πλοία προσέγγισαν και έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς.
Τζόρτζια Μελόνι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Όλοι πρέπει να δείξουν ευθύνη για τα δεινά των Παλαιστινίων

Η Τζόρτζια Μελόνι, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Κοπεγχάγη, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία της Global Sumud Flottilla ενέχει κινδύνους και ανευθυνότητα, ενώ τόνισε τη σημασία της ευρωπαϊκής στήριξης στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.