ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαίες Ισραήλ Χαμάς
Οι σημαίες Ισραήλ και Χαμάς χωρίζονται, με σκιές ανθρώπων στο φόντο – συμβολισμός σύγκρουσης.

Ισραήλ: Συγκεντρώθηκε το ποσό των 1,5 εκατ. ευρώ για τον Γιάρντεν Μπίμπας

Η έκκληση του Ελί Μπίμπας, του πατέρα του, αναρτήθηκε χθες και συγκέντρωσε το ποσό ρεκόρ μέσα σε μία ημέρα για την «σωματική, ηθική και οικονομική» ανασυγκρότηση του πρώην ομήρου.

«Όλοι για τον Γιάρντεν Μπίμπας»: περισσότεροι από 31.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν μέσα στις πρώτες 24 ώρες στο κάλεσμα για τον πατέρα του Κφιρ και του Αριελ, των δύο μικρών Ισραηλινών που είχαν απαχθεί από την Χαμάς στο Ισραήλ για να σκοτωθούν στην Γάζα.

Η έκκληση του Ελί Μπίμπας, του πατέρα του, αναρτήθηκε χθες και συγκέντρωσε το ποσό ρεκόρ των 6,3 εκατομμυρίων σέκελ (1,5 εκατομμύριου ευρώ) μέσα σε μία ημέρα για την «σωματική, ηθική και οικονομική» ανασυγκρότηση του πρώην ομήρου, η ιστορία του οποίου συγκλόνισε το Ισραήλ και τον κόσμο.

Ο Γιάρντεν Μπίμπας απήχθη στις 7 Οκτωβρίου 2023, ταυτόχρονα με την γυναίκα του Σίρι και τα δύο παιδιά, τον Αριελ, τεσσάρων ετών και τον Κφιρ, οκτώμισι μηνών, αλλά από διαφορετικές ομάδες, στο κιμπούτς Νιρ Οζ.

Απελευθερώθηκε την 1η Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς που βρίσκεται σε ισχύ από τις 19 Ιανουαρίου, χωρίς να γνωρίζει την τύχη της οικογένειάς του.

«Ο Γιάρντεν ανακάλυψε την στιγμή της απελευθέρωσής του ότι είχε χάσει τα πάντα: την οικογένειά του, το σπίτι του, ό,τι είχε. Τώρα είμαστε εδώ για κείνον», έγραψε ο πατέρας του.

Ο Γιάρντεν Μπίμπας ενταφίασε την γυναίκα του και τα παιδιά του στις 26 Φεβρουαρίου, μετά την παράδοση των σορών τους από της Χαμάς. Πλήθος κόσμου είχε παραταχθεί κατά μήκος του δρόμου από όπου πέρασε η πομπή και οι εικόνες αυτές συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο

Οι συνθήκες του θανάτου της οικογένειας Μπίμπα δεν έχουν διευκρινισθεί. Οι ισραηλινές αρχές υποστηρίζουν ότι η μητέρα και τα δύο παιδιά δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ στην Γάζα. Η Χαμάς ανακοίνωσε τον Νοέμβριο 2023 ότι οι τρεις σκοτώθηκαν κατά της διάρκεια ισραηλινού βομβαρδισμού στον τόπο κράτησής τους.

Πολλές οικογένειες πρώην ομήρων, στρατιωτών ή πολιτών που σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου 2023 έχουν απευθύνει εκκλήσεις για συγκέντρωση χρημάτων, με μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, αλλά σπανίως με τόσο γρήγορα αποτελέσματα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Χαιρετισμοί ξένων ανταποκριτών για απόφαση πρόσβασης Τύπου στη Γάζα

Η Ένωση Ξένου Τύπου της Ιερουσαλήμ χαιρετίζει την απόφαση του ισραηλινού Ανωτάτου Δικαστηρίου, που θέτει καταληκτική ημερομηνία την 4η Ιανουαρίου για την κυβερνητική απάντηση σχετικά με την πρόσβαση δημοσιογράφων στη Γάζα.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Χαμάς: Ελπίδα για τέλος παραβιάσεων μέσω συνομιλιών στη Φλόριντα

Η Χαμάς ελπίζει ότι οι σημερινές συνομιλίες στη Φλόριντα θα οδηγήσουν στον τερματισμό των ισραηλινών παραβιάσεων στη Γάζα, όπου ισχύει εύθραυστη εκεχειρία. Συμμετέχουν ΗΠΑ, Κατάρ, Αίγυπτος και Τουρκία.
Καπνός πάνω από το Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Χαμάς: Ελπίδες για τερματισμό των ισραηλινών παραβιάσεων από τις συνομιλίες

Η Χαμάς δήλωσε ότι ελπίζει οι συνομιλίες που ξεκινούν στη Φλόριντα με τη συμμετοχή ΗΠΑ, Κατάρ, Αιγύπτου και Τουρκίας να οδηγήσουν σε τερματισμό των ισραηλινών παραβιάσεων και σε σταθεροποίηση της κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.
Κατεστραμμένο κτίριο Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση ΗΠΑ, Κατάρ, Αιγύπτου και Τουρκίας για το μέλλον της Γάζας

Συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων ΗΠΑ, Κατάρ, Αιγύπτου και Τουρκίας πραγματοποιείται στη Φλόριντα για τα επόμενα βήματα στη Γάζα, ενώ αναμένεται και επαφή Τραμπ–Νετανιάχου εν μέσω εύθραυστης εκεχειρίας.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Κίνδυνος κατάρρευσης αρωγής στους Παλαιστίνιους από εμπόδια Ισραήλ

Ο ΟΗΕ και πάνω από 200 οργανώσεις προειδοποιούν ότι οι ανθρωπιστικές υπηρεσίες στα παλαιστινιακά εδάφη απειλούνται, καθώς το νέο σύστημα καταχώρησης που απαιτεί το Ισραήλ είναι ασαφές και μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή βοήθειας.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Το ΔΠΔ αγνόησε την ένσταση Ισραήλ για έρευνα εγκλημάτων στη Γάζα

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο απέρριψε την έφεση του Ισραήλ για έρευνα στη Γάζα μετά τον πόλεμο με τη Χαμάς, επιβεβαιώνοντας τα εντάλματα σύλληψης κατά Νετανιάχου και Γκάλαντ για πιθανές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.