bd-sprite
Φωτο: Shutterstock

Πιο απαισιόδοξες οι αμερικανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα

Σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου στην Κίνα, το 57% των μελών του αναμένει μείωση του κύκλου εργασιών του φέτος εάν η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί ως τα τέλη Απριλίου.

Οι επικεφαλής πολλών αμερικανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κίνα εκφράζουν ολοένα μεγαλύτερη απαισιοδοξία μπροστά στην αβεβαιότητα που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού, ενώ αυξανόμενο ποσοστό τους προβλέπει μείωση του κύκλου εργασιών τους, καταδεικνύει έρευνα.

Τον Φεβρουάριο, η κινεζική οικονομία παρέλυσε λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας, που ανάγκασαν εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζους να μείνουν περιορισμένοι στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου στην Κίνα, το 57% των μελών του αναμένει μείωση του κύκλου εργασιών του φέτος εάν η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί ως τα τέλη Απριλίου. Το ποσοστό είναι αυξημένο κατά 9 μονάδες σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

Μεταξύ των λόγων που επικαλούνται οι ιθύνοντες των επιχειρήσεων είναι οι περιορισμοί των μετακινήσεων στην Κίνα (68%), η αναταραχή στο εξωτερικό που συνδέεται με την πανδημία (50%) και η μείωση της ζήτησης (44%). Οι ιθύνοντες περίπου των μισών από τις αμερικανικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα εκτιμούν πάντως ότι είναι ακόμη νωρίς για να εκτιμηθούν οι ζημίες.

«Η επιδημία συνεχίζει να δημιουργεί δυσκολίες για τις επιχειρήσεις μας, που όμως ανησυχούν πλέον για τον αντίκτυπό της σε όλο τον κόσμο», όπου ο κορονοϊός εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, αναγκάζοντας ολοένα περισσότερες χώρες να θέτουν σε εφαρμογή μέτρα περιορισμού, εξήγησε ο πρόεδρος του αμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου στην Κίνα, ο Γκρεγκ Γκίλιγκαν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Tο 42% των Αμερικανών θεωρούν την Κίνα ως εχθρό της χώρας τους

Η έρευνα σε περισσότερους από 3.600 ενήλικες των ΗΠΑ, η οποία διεξήχθη στις αρχές Απριλίου, διαπίστωσε επίσης ότι το 81% είχε δυσμενή άποψη για την Κίνα - μειωμένη κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.