ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
biden-usa
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε ξενοφοβικές χώρες την Ινδία και την Ιαπωνία

Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να συσφίξει τους δεσμούς των ΗΠΑ με τους συμμάχους τους στην Αμερική και την Ασία και ιδίως με το Νέο Δελχί και το Τόκιο.

Η Κίνα και η Ρωσία, χώρες ανταγωνίστριες των ΗΠΑ, αλλά επίσης και η Ινδία και η Ιαπωνία, που είναι σύμμαχοι της Ουάσινγκτον, είναι «ξενοφοβικές», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε μια προεκλογική συγκέντρωση την Τετάρτη.

«Γιατί έχει μπλοκάρει η Κίνα τόσο πολύ στον οικονομικό τομέα; Γιατί η Ιαπωνία έχει προβλήματα; Και η Ρωσία; Και η Ινδία; Επειδή είναι ξενοφοβικές. Δεν θέλουν μετανάστες» υποστήριξε ο Δημοκρατικός πρόεδρος, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της ομιλίας του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο 81χρονος Μπάιντεν συμμετείχε σε μια εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στους Αμερικανούς πολίτες ασιατικής καταγωγής. Οι εκδηλώσεις αυτές δεν βιντεοσκοπούνται, ούτε ηχογραφούνται, όμως οι λίγοι δημοσιογράφοι που παρίστανται περιγράφουν γραπτώς τα τεκταινόμενα.

«Ο ένας από τους λόγους για τους οποίους η οικονομία μας είναι σε ανάπτυξη, είναι χάρη σε εσάς και σε άλλους. Γιατί; Επειδή δεχόμαστε τους μετανάστες», συνέχισε ο Μπάιντεν.

Η Κίνα και η Ρωσία είναι αντίπαλες χώρες, όμως οι δηλώσεις του προέδρου για την Ιαπωνία και την Κίνα εξέπληξαν τους παρευρισκόμενους. Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να συσφίξει τους δεσμούς των ΗΠΑ με τους συμμάχους τους στην Αμερική και την Ασία και ιδίως με το Νέο Δελχί και το Τόκιο. Μεταξύ άλλων παρέθεσε επίσημα δείπνα στους πρωθυπουργούς της Ινδίας και της Ιαπωνίας, Ναρέντρα Μόντι και Φούμιο Κισίντα, μια σπάνια διπλωματική ένδειξη εύνοιας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Με διάταγμά του ο Πούτιν απαντά σε πιθανή κατάσχεση από τις ΗΠΑ

Οι διαπραγματευτές της G7 συζητούν επί εβδομάδες για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσουν τα ρωσικά χρηματοπιστωτικά περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Η αύξηση των αμερικανικών δασμών θα επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα την αύξηση κατά 18 δισ. δολάρια αυτών των δασμών που εφαρμόζονται σε κινεζικά προϊόντα, προκειμένου να «προστατευθούν οι αμερικανικές επιχειρήσεις και οι Αμερικανοί εργαζόμενοι».
biden, USA
ΔΙΕΘΝΗ

Βοήθεια σε Ουκρανία - Ισραήλ και απαγόρευση TikTok επικύρωσε ο Μπάιντεν

Ο νόμος προβλέπει τη χορήγηση 61 δισεκ. δολαρίων σε βοήθεια στην Ουκρανία, άλλων 26 δισεκ. στο Ισραήλ, 1 δισεκ. σε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα και 8 δισεκ. δολάρια για να αντισταθμιστεί η στρατιωτική ισχύς της Κίνας.
biden, USA
ΔΙΕΘΝΗ

Μπάιντεν: Θα τριπλασιάσει τους δασμούς στον κινεζικό χάλυβα και αλουμίνιο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι ξεκινά έρευνα για τις «αθέμιτες πρακτικές της Κίνας στους τομείς της ναυπήγησης, των θαλάσσιων μεταφορών και της επιμελετειακής υποστήριξης».