ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Ευρώπη, με φόντο τη σημαία της ΕΕ.

Νετανιάχου: Κατηγόρησε τον επικεφαλής της Σιν Μπετ για έρευνα υπουργού

Το τηλεοπτικό δίκτυο 12 του Ισραήλ μετέδωσε ότι η υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας (Σιν Μπετ) διεξήγαγε εδώ και μερικούς μήνες «μυστική διαδικασία».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε σήμερα τον επικεφαλής της Σιν Μπετ, την αποπομπή του οποίου μπλόκαρε την Παρασκευή το Ανώτατο Δικαστήριο, ότι ερεύνησε χωρίς την άδειά του τον ακροδεξιό υπουργό Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ.

«Ο ισχυρισμός με βάση τον οποίο ο πρωθυπουργός είχε δώσει άδεια στον επικεφαλής της Σιν Μπετ, τον Ρόνεν Μπαρ, να συγκεντρώσει στοιχεία εις βάρος του υπουργού Μπεν Γκβιρ είναι ένα ακόμη ψέμα που αποκαλύφθηκε», τόνισε το γραφείο του Νετανιάχου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο 12 του Ισραήλ μετέδωσε ότι η υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας (Σιν Μπετ) διεξήγαγε εδώ και μερικούς μήνες «μυστική διαδικασία» έρευνας για τη διείσδυση ακροδεξιών στοιχείων στην αστυνομία και για τον αρμόδιο υπουργό, τον Μπεν Γκβιρ.

«Το έγγραφο που δημοσιεύθηκε, το οποίο περιέχει σαφή εντολή του επικεφαλής της Σιν Μπετ για τη συγκέντρωση στοιχείων εις βάρος πολιτικών αξιωματούχων, παραπέμπει σε σκοτεινά καθεστώτα, υπονομεύει τα θεμέλια της δημοκρατίας και έχει στόχο να ρίξει τη δεξιά κυβέρνηση», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας χαρακτήρισε στο Χ τον Μπαρ «εγκληματία» και «ψεύτη, ο οποίος προσπαθεί τώρα να αρνηθεί την απόπειρά του να συνωμοτήσει κατά βουλευτών μιας δημοκρατικής χώρας, ακόμη και μετά την αποκάλυψη των εγγράφων στο κοινό και τον κόσμο».

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ανέστειλε την Παρασκευή την εφαρμογή της πρωτοφανούς απόφασης της κυβέρνησης να αποπέμψει τον Ρόνεν Μπαρ, μια κίνηση που επέτεινε τον βαθύ διχασμό της ισραηλινής κοινωνίας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ισραηλινή πρεσβεία ανοίγει στη Σλοβενία

Το Ισραήλ ανοίγει σήμερα την πρώτη του πρεσβεία στη Σλοβενία, σηματοδοτώντας στενότερες σχέσεις μετά τον σχηματισμό κεντροδεξιάς κυβέρνησης από τον Γιάνες Γιάνσα, εν μέσω διπλωματικής απομόνωσης του Ισραήλ για τη Δυτική Όχθη.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Κυρώσεις σε ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη

Ο Εντ Μίλιμπαντ θα ανακοινώσει σήμερα κυρώσεις σε ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη, στο πλαίσιο στήριξης της λύσης των δύο κρατών, όπως είχε προαναγγείλει με αναθεώρηση της βρετανικής πολιτικής έναντι του Ισραήλ.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινοί οικισμοί εκκενώθηκαν λόγω πυρκαγιών στη βόρεια Δυτική Όχθη

Σημαντικές πυρκαγιές ξέσπασαν στη βόρεια Δυτική Όχθη, με εκκενώσεις ισραηλινών οικισμών και δύο τραυματίες πυροσβέστες. Οι αρχές δίνουν μάχη με τις φλόγες ενώ τραυματίες διακομίζονται σε νοσοκομεία.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βουλή του Ισραήλ ενέκρινε τη διάλυσή της και ανοίγει ο δρόμος για εκλογές

Η Κνεσέτ του Ισραήλ ενέκρινε τη διάλυσή της μετά από τετραετή θητεία, ανοίγοντας τον δρόμο για εκλογές στις 27 Οκτωβρίου. Παρών στην καθοριστική ψηφοφορία ήταν ο πρωθυπουργός Νετανιάχου, που διεκδικεί νέα θητεία.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

«Βροχή» δισ. στο Χρηματιστήριο, ο «καινοτόμος» Χ. Δούκας και οι κάμερες

Αντλούν δισεκατομμύρια οι εισηγμένες για επενδύσεις, η χρησιμότητα των καμερών και η απουσία πολιτικής βούλησης, ρίχνει τις τιμές καυσίμων η κυβέρνηση, ο κ. Δούκας «καινοτομεί» και τα private equity.
Σημαία Σλοβενίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σλοβενία αίρει το εμπάργκο όπλων και την απαγόρευση εισόδου στον Νετανιάχου

Η νέα συντηρητική κυβέρνηση της Σλοβενίας του Γιάνες Γιάνσα ήρε το εμπάργκο όπλων και την απαγόρευση εισόδου σε βάρος του Ισραήλ και του πρωθυπουργού Νετανιάχου, που είχαν επιβληθεί λόγω του πολέμου στη Γάζα.