ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Έκρηξη

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως αναχαίτισε πύραυλο προερχόμενο από την Υεμένη

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν ανέλαβαν αργότερα την ευθύνη για την επίθεση. Είπαν ότι έπληξαν μια αεροπορική βάση στην περιοχή Νέγκεβ χρησιμοποιώντας έναν «υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο».

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι αναχαίτισε έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το έδαφος της Υεμένης πριν φτάσει στο ισραηλινό έδαφος, καθώς και ένα drone που ερχόταν από τα ανατολικά, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο πύραυλος εξουδετερώθηκε πριν φτάσει στο ισραηλινό έδαφος», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν ανέλαβαν αργότερα την ευθύνη για την επίθεση. Είπαν ότι έπληξαν μια αεροπορική βάση στην περιοχή Νέγκεβ χρησιμοποιώντας έναν «υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο».

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης την αναχαίτιση ενός drone που έρχεται από τα ανατολικά.

«Ένα drone που ταξίδευε προς το ισραηλινό έδαφος από τα ανατολικά αναχαιτίστηκε» από την αεροπορία, ανέφερε η ανακοίνωση.

Οι Χούθι, που ελέγχουν μεγάλες περιοχές της Υεμένης, έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου της Γάζας, που πυροδοτήθηκαν από την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023. Επιπλέον, οι Χούθι επιτίθενται σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα που πιστεύουν ότι συνδέονται με το Ισραήλ.

Μια άλλη φιλοϊρανική ομάδα, η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, ανέλαβε επίσης την ευθύνη για παρόμοιες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, υπενθυμίζει το AFP.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μοτζτάμπα Χαμενεΐ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη Μέση Ανατολή, δηλώνει ο Χαμενεΐ

Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ τελικά θα αποχωρήσουν από τη Μέση Ανατολή μετά τα «οδυνηρά πλήγματα» που δέχθηκαν στα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την ιρανική κρατική τηλεόραση.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απειλεί αμερικανικές βάσεις αν δεχθούν επίθεση τα δεξαμενόπλοιά του

Ο αρχηγός του ιρανικού στρατού, Αλί Αμπντολαχί, απείλησε με πλήγματα σε αμερικανικές βάσεις εάν πληγούν ιρανικά δεξαμενόπλοια, ενώ εκρήξεις αναφέρθηκαν σε Χαργκ και Τζασκ, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Νησί Χαργκ δορυφορική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αναφορές για εκρήξεις κοντά στο νησί Χαργκ στον Κόλπο

Αρκετές εκρήξεις αναφέρθηκαν κοντά στο νησί Χαργκ, όπου είναι ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του Ιράν, εν μέσω έντασης με ΗΠΑ. Δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για τα αίτια ή ζημιές, σύμφωνα με τα ιρανικά ΜΜΕ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Εφικτή η ανατροπή του καθεστώτος στο Ιράν

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως η ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος είναι εφικτή και αποτελεί βασικό στόχο του Ισραήλ, τονίζοντας ότι το καθεστώς στο Ιράν είναι πιο αδύναμο από ποτέ και δίνει μάχη για την επιβίωσή του.
Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση του Ιράν σε αμερικανικές βάσεις μετά από νέους βομβαρδισμούς ΗΠΑ

Το Ιράν επιτέθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη Μέση Ανατολή, ως αντίποινα σε βομβαρδισμούς των ΗΠΑ. Οι επιθέσεις περιλάμβαναν πυραύλους και drones, σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim.
Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: 4 νεκροί και 35 σοβαρά τραυματίες σε αμερικανικό χτύπημα στον νότο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 35 βαριά τραυματίες σε αμερικανικό πλήγμα σε γαμήλια τελετή στο νότιο Ιράν, σύμφωνα με ιρανική κρατική τηλεόραση. Η επίθεση σημειώθηκε σε συνοικία με κατοικίες στην περιοχή Σιρίκ.