ΓΔ: 2232.9 -2.32% Τζίρος: 180.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:45:44
Μπενιαμίν Νετανιάχου πορτραίτο
Φώτο: Shutterstock

Νετανιάχου: Σημαντικότερη από την επιστροφή των ομήρων η συντριβή της Χαμάς

«Ο απώτερος στόχος είναι η νίκη επί των εχθρών μας και θα το επιτύχουμε», δήλωσε σε εκδήλωση για την Ημέρα Ανεξαρτησίας του Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η νίκη επί του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς είναι πιο σημαντικός στόχος στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας από την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται στον θύλακα, ανέφερε το DPA, επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η απελευθέρωση των ομήρων είναι «ένας πολύ σημαντικός στόχος, αλλά υπάρχει ένας υψηλότερος σκοπός», είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα Times of Israel και άλλα έντυπα.

«Ο απώτερος στόχος είναι η νίκη επί των εχθρών μας και θα το επιτύχουμε», δήλωσε ο Νετανιάχου σε εκδήλωση για την Ημέρα Ανεξαρτησίας του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, 24 όμηροι και 35 πτώματα απαχθέντων εξακολουθούν να παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Συγγενείς των ομήρων κατηγορούν εδώ και καιρό τον Νετανιάχου ότι θέτει σε κίνδυνο τις ζωές όσων απήχθησαν με στρατιωτική επιχείρηση για τη διάλυση της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

Η μητέρα ενός από τους απαχθέντες αντέδρασε με αγανάκτηση στα σχόλια του Νετανιάχου, λέγοντας ότι τώρα θέλει να ανατρέψει τον ίδιο τον Νετανιάχου για να πάρει πίσω τον γιο της.

Η οργάνωση «Φόρουμ Οικογενειών Απαχθέντων και Αγνοουμένων», το σύνθημα της οποίας είναι «Φέρτε τους σπίτι τώρα», αντέδρασε με σοκ στα σχόλια.

Η επιστροφή των απαχθέντων δεν πρέπει να είναι λιγότερο σημαντική και επίσης κορυφαία προτεραιότητα για την ισραηλινή κυβέρνηση, ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει σήμερα εάν θα εντείνει τη στρατιωτική εκστρατεία στη Γάζα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ανούσιες οι διαπραγματεύσεις λόγω ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν χαρακτήρισε ανούσιες τις διαπραγματεύσεις λόγω ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο και τόνισε πως το Ιράν στηρίζει τον λιβανέζικο λαό. Η Τεχεράνη προειδοποιεί ότι κάθε παραβίαση εκεχειρίας θα απαντηθεί δυναμικά.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα σε Μητσοτάκη για υπεράσπιση εθνικών συμφερόντων και ειρήνης

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει την ανάγκη άμεσης εκεχειρίας στον Λίβανο και καλεί τη διεθνή κοινότητα για διπλωματική λύση. Καλεί τον Πρωθυπουργό να προωθήσει την ειρήνη, αλλάζοντας στάση και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Εκατοντάδες μέλη της Χεζμπολάχ στόχος πλήγματων στον Λίβανο

Ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο στόχευσαν «εκατοντάδες» μέλη της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τον Ισραηλινό ΥΠΕΘΑ. Ο Λίβανος αναφέρει δεκάδες νεκρούς, μετά τη «σκληρότερη επίθεση» κατά του κινήματος από τη βομβιστική ενέργεια του Σεπτεμβρίου.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Το μεγαλύτερο συντονισμένο χτύπημα κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε το μεγαλύτερο συντονισμένο πλήγμα κατά της Χεζμπολάχ, χτυπώντας περίπου 100 στόχους στον Λίβανο σε 10 λεπτά, στο σφοδρότερο βομβαρδισμό από την έναρξη των εχθροπραξιών τον περασμένο μήνα.
Εκτόξευση πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Επιθέσεις από Ιράν, Υεμένη και Λίβανο κατά ισραηλινών στόχων

Το Ισραήλ έγινε σήμερα στόχος ταυτόχρονων επιθέσεων από Ιράν, Υεμένη και Λίβανο. Συναγερμοί ήχησαν στο Τελ Αβίβ, ενώ επιθέσεις σημειώθηκαν σε Εϊλάτ και βόρεια σύνορα. Οι πολίτες κατέφυγαν σε καταφύγια, χωρίς τραυματισμούς.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Βηρυτός: Νέα ισραηλινά πλήγματα στα νότια προάστια μετά τις προειδοποιήσεις

Ισραηλινά πλήγματα έπληξαν τα νότια προάστια της Βηρυτού μετά από προειδοποίηση για επτά συνοικίες, ενώ πυκνός μαύρος καπνός υψώθηκε πάνω από το προπύργιο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό.