ΓΔ: 2709.91 0.08% Τζίρος: 470.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης με φόντο την αμερικανική σημαία.

ΗΠΑ: Πτώση μετοχών των media λόγω 100% δασμών στις ξένες ταινίες

Σεισμός στο θέαμα και στις ταινίες, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ άνοιξε νέο μέτωπο στον πόλεμο των δασμών του, στοχεύοντας σε ταινίες που έχουν γυριστεί εκτός της Αμερικής

Οι μετοχές των αμερικανικών media έπεσαν την Δευτέρα (5/5), μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για τους 100% στους δασμούς για τις ταινίες που έχουν γυριστεί εκτός της επικράτειας της χώρας. Όλα αυτά οδηγούν στην απότομη αύξηση του κόστους στα studios του Χόλιγουντ και αναστάτωση στην παγκόσμια βιομηχανία ψυχαγωγίας. 

Πιο αναλυτικά, το Netflix υποχώρησε γύρω στο 2.5%, ενώ επίσης πτώση είχαν η Disney, η Warner Bros, η Universal που κινήθηκαν από 0,7% έως 1,7%, αλλά και η Cinemark και η IMAX που ως theater operators είχαν πτώση από 5,4% έως 5,9% αντίστοιχα. 

«Υπάρχει πάρα πολλή αβεβαιότητα και αυτή η τελευταία κίνηση εγείρει περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις», δήλωσε ο αναλυτής του PP Foresight, Paolo Pescatore. «Δεν φαίνεται σαν κάτι που θα συμβεί βραχυπρόθεσμα, καθώς όλοι θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν την όλη διαδικασία. Αναπόφευκτα το κόστος θα μετακυλίεται στους καταναλωτές».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα-ΗΠΑ: Συμφωνία για μείωση δασμών 30 δισ. και διάλογο για την Τ.Ν.

Κίνα και ΗΠΑ συμφώνησαν σε μείωση δασμών 30 δισ. δολαρίων, έναρξη διαλόγου για την Τεχνητή Νοημοσύνη και συγκρότηση εμπορικού συμβουλίου, στο πλαίσιο συμφωνίας οκτώ σημείων κατά την επίσκεψη Σι Τζινπίνγκ στην Ουάσιγκτον.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Ο Κάρνεϊ δηλώνει ότι παραμένουμε κορυφαίος εταίρος των ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ τόνισε σε συνέδριο στο Τορόντο ότι ο Καναδάς θα παραμείνει βασικός εταίρος των ΗΠΑ παρά την ένταση στον εμπορικό τομέα και ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί προς όφελος και των δύο χωρών.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σκέφτεται να δημοσιοποιήσει έγγραφα για την 11η Σεπτεμβρίου

Ο Τραμπ δήλωσε πως θα εξετάσει το αίτημα συγγενών των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου για δημοσιοποίηση περισσότερων αρχείων, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε την άρση δασμών στο ιρλανδικό ουίσκι, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικά πλοία

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να πλήττει πλοία με όπλα για την Ουκρανία, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο εκεχειρίας στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ προειδοποίησε τη Λετονία για οικονομικές απώλειες από τους δασμούς στα ρωσικά σιτηρά.
Βανκούβερ με σημαία Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Καναδάς επιβάλλει τελωνειακούς δασμούς έως 50% σε αμερικανικά προϊόντα

Η Καναδάς επέβαλε δασμούς 15-50% σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 20 δισ. δολαρίων, ως αντίποινα για τα μέτρα των ΗΠΑ. Οι δασμοί ισχύουν για χάλυβα, γαλακτοκομικά και άλλα είδη, εντείνοντας τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών.