ΓΔ: 2206.3 -0.21% Τζίρος: 281.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε στιγμιότυπο προσευχής ή περισυλλογής.

Πάπας Λέων ΙΔ': Η συνάντηση με τον Βαρθολομαίο θα πραγματοποιηθεί

Ο πάπας Λέων ΙΔ' ανακοίνωσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ότι ετοιμάζεται συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Η συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα πραγματοποιηθεί, την ετοιμάζουμε", δήλωσε ο πάπας Λέων ΙΔ '», κατά την σημερινή συνάντησή του με τον Τύπο.

Πρόκειται για την συνάντηση που είχαν συμφωνήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο μακαριστός πάπας Φραγκίσκος για τις 26 Μαΐου στην Νίκαια της Μικράς Ασίας, επ' ευκαιρία των 1.700 χρόνων από την Α' Οικουμενική Σύνοδο.

Ο νέος ποντίφικας ωστόσο δεν αναφέρθηκε στο αν πρόκειται να υπάρξει μικρή αναβολή, για οργανωτικούς λόγους, ή αν θα μεταβεί κανονικά στην Νίκαια σε δύο εβδομάδες.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναμένεται παντως να έλθει στην Ρώμη την ερχόμενη Κυριακή, 18 Μαΐου, για την ενθρόνιση του νέου Αγίου Πατέρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και να έχει ιδιαίτερη συνάντηση μαζί του.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασιλική Αγίου Πέτρου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία-Βατικανό: Σήμερα η λήξη του Αγίου Έτους των Καθολικών

Με λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και το κλείσιμο της Αγίας Πύλης, ολοκληρώθηκε το Άγιο Έτος των Καθολικών, με πλήθος πιστών και την παρουσία του Ιταλού προέδρου. Το έτος ήταν αφιερωμένο στην ελπίδα και την ενότητα.
Βασιλική Αγίου Πέτρου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία-Βατικανό: Σήμερα η λήξη του Αγίου Έτους των Καθολικών

Ολοκληρώθηκε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου το Άγιο Έτος των Καθολικών με το κλείσιμο της Αγίας Πύλης, παρουσία του Ιταλού προέδρου. Το έτος ήταν αφιερωμένο στην ανάγκη ελπίδας σε δύσκολη εποχή για την ανθρωπότητα.
Πάπας Λέων ΙΔ'
ΔΙΕΘΝΗ

Πάπας Λέων: Η ενότητα των Χριστιανών μπορεί να φέρει παγκόσμια ειρήνη

Η επίσκεψη του Πάπα Λέοντα ΙΔ' σε Τουρκία και Λίβανο, που είχε αρχικά προγραμματιστεί να τιμήσει τη Σύνοδο της Νίκαιας, σηματοδοτεί προτεραιότητα την ενότητα των Χριστιανών και τον διάλογο με την Ορθοδοξία, σύμφωνα με τον ίδιο.