ΓΔ: 802.13 -0.06% Τζίρος: 4.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:53:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Βεστάγκερ: Να συζητήσουμε χωρίς ταμπού για ομόλογα κορονοϊού

"Αποτελούν μια επιλογή τα ομόλογα κορονοϊού στην οικονομική κρίση που έρχεται" υποστήριξε η Δανή αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Δανή φιλελεύθερη αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τον ανταγωνισμό, Μαργκρέτε Βεστάγκερ σε κοινή συνέντευξή της σε διάφορα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, κάνει λόγο για μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση η οποία βρίσκεται προ των πυλών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά την άποψή της, η Ευρώπη χρειάζεται νέες λύσεις και μία είναι τα ομόλογα κορονοϊού, για τα οποία πρέπει να γίνει συζήτηση χωρίς ταμπού.

Κατά την Βεστάγκερ, "τα ομόλογα κορονοϊού αποτελούν μια επιλογή για την καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης που θα αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση ως αποτέλεσμα της πανδημίας του Covid19. Είναι σημαντικό να κάνουμε μια συζήτηση χωρίς ταμπού. Είναι πιθανό ότι οι παλιές λύσεις δεν θα λειτουργήσουν" είπε χωρίς να αποκλείει έτσι την αμοιβαιοποίηση των χρεών.

Πριν από λίγες ημέρες πάντως, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε απορρίψει τα ομόλογα κορονοϊού ως ένα "απλό σύνθημα".

Η  Βεστάγκερ  υπογράμμισε επίσης ότι η "Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται μπροστά από μια πρωτοφανή οικονομική κρίση: Κάθε επιχείρηση θα επηρεασθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο" και επισήμανε τη διαφορά μεταξύ της τρέχουσας κατάστασης και της χρηματοπιστωτικής κρίσης. "Η τρέχουσα κρίση προκλήθηκε από έναν ιό και δεν έχει καμία σχέση με τον "ηθικό κίνδυνο", δηλαδή τον κίνδυνο να σταλούν λάθος μηνύματα (αλλαγής οικονομικής συμπεριφοράς)", στα κράτη μέλη", όπως είπε.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ