bd-sprite

Η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων 40 ετών για τις οικονομίες της Ν. Ασίας

Η περιοχή της Νότιας Ασίας, που περιλαμβάνει οκτώ χώρες, είναι πιθανόν να καταγράψει οικονομική ανάπτυξη 1,8% με 2,8% φέτος, πολύ χαμηλότερα από το 6,3% που προβλεπόταν πριν από έξι μήνες.

Η Ινδία και άλλες χώρες της Νότιας Ασίας είναι πιθανόν να καταγράψουν τη χειρότερη επίδοση των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών σε ό,τι αφορά την ανάπτυξή τους λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Παγκόσμια Τράπεζα.

Η περιοχή της Νότιας Ασίας, που περιλαμβάνει οκτώ χώρες, είναι πιθανόν να καταγράψει οικονομική ανάπτυξη 1,8% με 2,8% φέτος, πολύ χαμηλότερα από το 6,3% που προβλεπόταν πριν από έξι μήνες, σημειώνει η Παγκόσμια Τράπεζα στην έκθεσή της South Asia Economic Focus.

Η οικονομία της Ινδίας, η μεγαλύτερη στην περιοχή, αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,5% έως 2,8% για το οικονομικό έτος που ξεκίνησε την 1η Απριλίου. Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμούσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωνόταν στο 4,8% με 5% για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Η Παγκόσμια Τράπεζα προέβλεψε επίσης ότι η Σρι Λάνκα, το Νεπάλ, το Μπουτάν και το Μπαγκλαντές θα καταγράψουν σημαντική επιβράδυνση στην οικονομική τους ανάπτυξη. Τρεις ακόμα χώρες -το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και οι Μαλδίβες - αναμένεται να υποχωρήσουν σε ύφεση, σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Στο 3,2% υποβαθμίζει την εκτίμηση για τη διεθνή οικονομία η Παγκόσμια Τράπεζα

Βασική αιτία της υποβάθμισης οι συνέπειες από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τον διεθνή οργανισμό να σχεδιάζει ένα νέο «πακέτο» στήριξης για τις αναδυόμενες οικονομίες ύψους 170 δισ. δολαρίων.
ΔΙΕΘΝΗ

Την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας υπερασπίζεται η Τζάνετ Γέλεν

Η ίδια επισημαίνει ότι τα σχόλια της μπορεί να φαίνονται ασυνήθιστα για μια υπουργό Οικονομικών αλλά προσθέτει ότι «πιστεύει πως η δημοκρατία είναι κρίσιμη για την οικοδόμηση και συντήρηση μιας ισχυρής οικονομίας».
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΝΤ: Tι συνεπάγονται τα υψηλά επιτόκια σε διαφορετικές οικονομίες

Με εξαίρεση την Κίνα και την Ιαπωνία, οι οποίες δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα πληθωρισμού, οι μεγάλες οικονομίες είδαν το κόστος του χρήματος να κινείται σε ιστορικά ή κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.