ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Καθημερινή ζωή στην Ινδία (πηγή Shutterstock)

Τουλάχιστον έξι νεκροί σε ποδοπάτημα σε ινδουιστικό ναό στην Ινδία

Το περιστατικό στην πόλη Χαριντβάρ συνέβη αφού ένα ηλεκτρικό καλώδιο υψηλής τάσης φέρεται να έσπασε και να έπεσε σε ένα από τα μονοπάτια που οδηγούσαν στον ναό, προκαλώντας αναταραχή μεταξύ του συγκεντρωμένου πλήθους πιστών.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 29 τραυματίστηκαν σε ποδοπάτημα σε ινδουιστικό ναό στη βόρεια Ινδία, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων PTI και Associated Press.

Το περιστατικό στην πόλη Χαριντβάρ συνέβη αφού ένα ηλεκτρικό καλώδιο υψηλής τάσης φέρεται να έσπασε και να έπεσε σε ένα από τα μονοπάτια που οδηγούσαν στον ναό, προκαλώντας αναταραχή μεταξύ του συγκεντρωμένου πλήθους πιστών.

Οι αρχές στην πολιτεία Ουταρακάντ, όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, επιβεβαίωσαν ότι υπήρξαν θάνατοι και δήλωσαν ότι στον πανικό που ακολούθησε, όλοι οι προσκυνητές άρχισαν να τρέχουν για να βρουν ασφάλεια.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από τον ναό Mansa Devi, ο οποίος βρίσκεται σε έναν λόφο και αποτελεί σημαντικό μέρος για τους Ινδουιστές προσκυνητές, ειδικά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Γιόρταζαν τον ιερό μήνα Shravan.

Μετά το περιστατικό, ομάδες της αστυνομίας και ασθενοφόρων έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο.

«Η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο», δήλωσε στο Associated Press ο Βινάι Σανκάρ Πάντεϊ, ανώτερος αξιωματούχος της πολιτειακής κυβέρνησης. «Αλλά ο πανικός οδήγησε σε τραγικές συνέπειες».

Οι αρχές διερευνούν τα αίτια της πτώσης του ηλεκτρικού καλωδίου και κατά πόσον τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας για μεγάλες ομάδες ανθρώπων.

Το συγκρότημα του ναού δέχεται εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Στην Ινδία, τα θανατηφόρα ποδοπατήματα κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εορτών και συγκεντρώσεων δεν είναι ασυνήθιστα. Κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων, υπάρχουν τεράστια πλήθη ανθρώπων που συχνά είναι δύσκολο να ελεγχθούν και να ασφαλιστούν.

 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ναρέντρα Μόντι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στην Ινδία ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ρούμπιο για συνομιλίες με τον Μόντι

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο έφτασε στην Ινδία για πρώτη φορά, όπου θα συναντήσει τον πρωθυπουργό Μόντι, λίγες μέρες μετά την επίσκεψη Τραμπ στην Κίνα, με φόντο τις περίπλοκες σχέσεις ΗΠΑ και Ινδίας με το Πεκίνο.
Θερμόμετρο υψηλής θερμοκρασίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Πάνω από 300 ύποπτα κρούσματα θερμοπληξίας λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Στο Άντρα Πραντές της Ινδίας, οι αρχές κατέγραψαν πάνω από 300 ύποπτα κρούσματα θερμοπληξίας μεταξύ Μαρτίου-Μαΐου, με τα περισσότερα μετά τις αρχές Μαΐου. Η θερμοπληξία απαιτεί άμεση ιατρική αντιμετώπιση λόγω κινδύνου για τη ζωή.
Σημαία ΗΠΑ και Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η προσωρινή πρόεδρος Βενεζουέλας επισκέπτεται Ινδία για συνομιλίες πετρελαίου

Η προσωρινή πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες, θα επισκεφθεί την Ινδία την ερχόμενη εβδομάδα για συνομιλίες σχετικά με το πετρέλαιο, ενώ εκεί θα βρίσκεται και ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάρκο Ρούμπιο.
Θερμόμετρο με ήλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Σε συναγερμό για καύσωνα, ο υδράργυρος άγγιξε 48°C

Η Ινδική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για ακραίο κύμα ζέστης, που ενδέχεται να ενταθεί λόγω El Niño, με θερμοκρασίες έως 48°C. Οι πολίτες καλούνται να είναι σε ετοιμότητα για νέα σφοδρά κύματα ζέστης.
Άποψη της Όσλο
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία και σκανδιναβικές χώρες καλούν σε ενίσχυση της συνεργασίας

Οι ηγέτες Ινδίας και σκανδιναβικών χωρών επανέλαβαν τη στήριξή τους στην πολυμέρεια στη σύνοδο του Όσλο, τονίζοντας κοινές αξίες και το ρόλο τους ως φυσικών εταίρων με έμφαση στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.