ΓΔ: 2736.46 0.98% Τζίρος: 137.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:45:38
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε επίσημη ομιλία με φόντο τη σημαία του Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου επαινεί το ναυτικό για την αναχαίτιση στόλου προς Γάζα

Ο Νετανιάχου επαίνεσε το ισραηλινό ναυτικό για την επιτυχή αναχαίτιση στολίσκου που επιχείρησε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας, υπογραμμίζοντας τον επαγγελματισμό και την αποτροπή απονομιμοποίησης του Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, εξήρε τις ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις για την αναχαίτιση διεθνούς στολίσκου που επιχείρησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Νετανιάχου συνεχάρη τους στρατιώτες και τους διοικητές του ναυτικού για την ολοκλήρωση της αποστολής τους κατά τη διάρκεια του Γιομ Κιπούρ, τονίζοντας ότι ενήργησαν «με τον πιο επαγγελματικό και αποτελεσματικό τρόπο».

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, η επιχείρηση των ναυτικών δυνάμεων απέτρεψε δεκάδες πλοία από το να εισέλθουν στην εμπόλεμη ζώνη, ενώ παράλληλα «απέκρουσε μια εκστρατεία απονομιμοποίησης κατά του Ισραήλ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Προειδοποίηση για στοχοποίηση στελεχών Χαμάς παντού

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας απείλησε με στοχοποίηση ηγετών της Χαμάς στο εξωτερικό, λέγοντας πως κανείς δεν θα πρέπει να πεθάνει ήσυχα. Φέρεται να σκοτώθηκε ανώτερο στέλεχος της Χαμάς στη Γάζα από ισραηλινό πλήγμα.
Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Δωρεάν online το ντοκιμαντέρ «NAZA» από Νοέμβριο, λέει ο Αμπραχάμ

Το ντοκιμαντέρ «NAZA», που δίνει φωνή σε Ισραηλινούς στρατιωτικούς για θανάτους αμάχων στη Γάζα, θα κυκλοφορήσει δωρεάν online τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο σκηνοθέτης του μετά τις αντιδράσεις στο Ισραήλ.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Γενική Συνέλευση ΟΗΕ: Ο βασιλιάς Ιορδανίας καταγγέλλει το Ισραήλ

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα, μιλώντας στον ΟΗΕ, χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ισραήλ σε Γάζα, Δυτική Όχθη και νότια Συρία ως «περιφερειακή απειλή» και τόνισε ότι δοκιμάζει τα όρια που θέτει το διεθνές δίκαιο.
Τζάρεντ Κούσνερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κούσνερ θα συναντηθεί σήμερα με τον Νετανιάχου μετά από συνομιλίες με Χαμάς

Ο Τζάρεντ Κούσνερ αναμένεται να συναντήσει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ για την εφαρμογή του αμερικανικού σχεδίου για τη Γάζα, το οποίο ο Νετανιάχου έχει ήδη απορρίψει, ενώ η Χαμάς το αποδέχτηκε υπό όρους απόσυρσης.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Tο Ισραήλ ικανοποιήθηκε από τη συμφωνία για την Χαμάς

Ο Τραμπ δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι «πολύ ικανοποιημένο» από τη συμφωνία για τον αφοπλισμό της Χαμάς στη Γάζα, τονίζοντας πως αποτέλεσε σημαντικό βήμα για τη Μέση Ανατολή και επισημαίνοντας τη στενή συνεργασία με το Ισραήλ.
Καπνός στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ ζητά τον πλήρη αφοπλισμό της Χαμάς στη Μεσόγειο

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ αποκάλεσε «τέχνασμα» την ανακοίνωση της Χαμάς για διάλυση κυβέρνησης στη Γάζα, λέγοντας ότι χωρίς αφοπλισμό, κάθε διοίκηση θα υπακούει στη Χαμάς, ενώ τόνισε την ανάγκη για πλήρη αποστρατιωτικοποίηση της περιοχής.