ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Καπνός στη Γάζα
Καπνός υψώνεται μετά από πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια του πολέμου το 2024.

Νέα πλήγματα του Ισραήλ στη Γάζα παρά την έκκληση Τραμπ για εκεχειρία

Παρά το κάλεσμα του Αμερικανού προέδρου για παύση των επιθέσεων, το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα. Σύμφωνα με τοπικές αρχές, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ η Χαμάς φαίνεται ανοιχτή σε ειρηνευτική συμφωνία.

Το Ισραήλ πραγματοποίησε σήμερα νέες επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπως αναφέρουν τοπικές αρχές, παρά το πρόσφατο κάλεσμα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τερματισμό των βομβαρδισμών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Χαμάς εμφανίζεται διατεθειμένη να συναινέσει σε ειρηνευτική συμφωνία, αποδεχόμενη την απελευθέρωση ομήρων και ορισμένους όρους του αμερικανικού σχεδίου για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα ισραηλινά πυρά σε διάφορα σημεία της Γάζας.

Τέσσερις από αυτούς σκοτώθηκαν σε πλήγμα σε κατοικία στην πόλη της Γάζας, ενώ δύο ακόμη βρήκαν τον θάνατο στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της περιοχής, όπως αναφέρουν εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας και οι τοπικές αρχές.

Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι η χώρα προχωρά σε άμεση εφαρμογή του πρώτου σταδίου του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα, που αφορά την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων, μετά την ανταπόκριση της Χαμάς.

Παράλληλα, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας έδωσε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις για μείωση των επιθετικών ενεργειών στη Γάζα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Επαινεί Νετανιάχου, ζητά νέα φάση εκεχειρίας στη Γάζα μετά τον αφοπλισμό της Χαμάς

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχτηκε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Φλόριντα, δηλώνοντας στήριξη για το Ισραήλ και επισημαίνοντας την ανάγκη αφοπλισμού της Χαμάς πριν προχωρήσει η ειρηνευτική συμφωνία, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δράσης κατά του Ιράν.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Νετανιάχου-Τραμπ στο Μαρ α Λάγκο για το Σχέδιο Γάζας

Ο Αμερικανός πρόεδρος, δίπλα στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, εξέφρασε την ελπίδα να ξεκινήσει σύντομα η δεύτερη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Γάζα, τονίζοντας πως η Χαμάς πρέπει να αφοπλιστεί.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν κινδυνεύει η εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς δεν απειλείται, παρά τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα που προκάλεσαν τουλάχιστον 26 θανάτους. Ο ίδιος απέδωσε ευθύνη στη Χαμάς και προειδοποίησε με αφανισμό αν δεν συμμορφωθεί.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Χαμάς θα εξαλειφθεί αν παραβιάσει την κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι η Χαμάς θα εξαλειφθεί αν δεν σεβαστεί τη συμφωνία κατάπαυσης στη Γάζα, μετά από καταγγελίες του Ισραήλ για παραβιάσεις, τις οποίες η Χαμάς διαψεύδει. Οι δηλώσεις έγιναν παρουσία του Αυστραλού πρωθυπουργού.
Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Παραμένει σε ισχύ η κατάπαυση πυρός Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι η εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς ισχύει, παρά τις ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα μετά από φερόμενες παραβιάσεις, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν ευθύνεται η ηγεσία της Χαμάς αλλά μεμονωμένοι αντάρτες.