ΓΔ: 2206.3 -0.21% Τζίρος: 281.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βίλνιους πανοραμική θέα
Πανοραμική άποψη Βίλνιους με εμβληματικό ναό και την πόλη στο βάθος.

Βίλνιους: Αναστολή πτήσεων λόγω αερόστατων θερμού αέρα

Το αεροδρόμιο του Βίλνιους έκλεισε προσωρινά λόγω υποψίας για αερόστατα στον εναέριο χώρο, με τις πτήσεις να εκτρέπονται, ανακοίνωσαν οι αρχές της Λιθουανίας, εν μέσω πρόσφατων περιστατικών με drone σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο του Βίλνιους στη Λιθουανία ανεστάλη προσωρινά, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα LRT και το πρακτορείο ειδήσεων BNS. Η απόφαση ελήφθη λόγω της πιθανής παρουσίας αερόστατων θερμού αέρα στον εναέριο χώρο της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα την εκτροπή πτήσεων.

Το τελευταίο διάστημα, έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά με θεάσεις και διεισδύσεις drones σε ευρωπαϊκούς εναέριους χώρους, συμπεριλαμβανομένων αεροδρομίων στην Κοπεγχάγη και το Μόναχο. Αυτά τα γεγονότα έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στις αερομεταφορές.

Εκπρόσωπος του διαχειριστή του αεροδρομίου LTOU δήλωσε στο BNS ότι «η εναέρια κυκλοφορία έχει ανασταλεί προσωρινά λόγω, εξ όσων γνωρίζουμε, μιας πιθανής σειράς αερόστατων που κατευθύνονται προς το Βίλνιους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανικός στρατός παρέλαση
ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκληρώθηκε ο σκελετός κτιρίου της Bundeswehr στο Ρουντνίνκαϊ

Ολοκληρώθηκε ο σκελετός κτιρίου για νέο στρατώνα στη Λιθουανία, ένα χρόνο μετά την έναρξη των έργων για γερμανική ταξιαρχία. Παρόντες στην τελετή ήταν ο Υπ. Άμυνας Κάουνας και ο ταξίαρχος Χούμπερ. Το έργο ενισχύει την ασφάλεια της περιοχής.
Αλεξάντερ Λουκασένκο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Λευκορωσία: Αποφυλακίστηκαν 123 κρατούμενοι μετά από συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο απελευθέρωσε 123 κρατούμενους, ανάμεσά τους τον βραβευμένο με Νόμπελ ειρήνης ακτιβιστή Αλές Μπιαλιάτσκ, σε απόφαση που ακολούθησε διήμερες συνομιλίες με απεσταλμένο του Ντόναλντ Τραμπ.
Σημαία Λιθουανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Λιθουανία λόγω μπαλονιών από Λευκορωσία

Η Λιθουανία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω απειλής στη δημόσια ασφάλεια από μπαλόνια που στέλνουν λαθρέμποροι από τη Λευκορωσία, επηρεάζοντας τη λειτουργία του αεροδρομίου του Βίλνιους και την εθνική ασφάλεια.
Βίλνιους πανοραμική θέα
ΔΙΕΘΝΗ

Κλειστό το αεροδρόμιο του Βίλνιους λόγω ύποπτων αερόστατων

Το αεροδρόμιο Βίλνιους στη Λιθουανία ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του λόγω ύποπτων αερόστατων στον εναέριο χώρο, συνεχίζοντας το πρόσφατο κύμα διαταραχών στην εναέρια κυκλοφορία της χώρας.