ΓΔ: 2200.98 -3.36% Τζίρος: 388.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία Ινδονησίας
Η εθνική σημαία της Ινδονησίας κυματίζει με φόντο καθαρό ουρανό.

Ινδονησία: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στο σχολείο, 67 νεκροί

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στο σχολείο που κατέρρευσε στην Ινδονησία, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 67 και 104 διασωθέντες, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία διάσωσης.

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων στο σχολείο της Ινδονησίας, τμήμα του οποίου κατέρρευσε πριν από μία εβδομάδα, με τον επίσημο απολογισμό να ανέρχεται πλέον σε 67 νεκρούς, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών διάσωσης.

Όπως δήλωσε ο Γιούντι Μπραμάντιο, διευθυντής επιχειρήσεων της εθνικής υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης (Basarnas), "ο συνολικός αριθμός των θυμάτων που απομακρύναμε ανήλθε σε 171, συμπεριλαμβανομένων 67 νεκρών και 104 επιζησάντων".

Ο Μοχάμαντ Σιάφι, διευθυντής της ίδιας υπηρεσίας, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου πως "την ένατη ημέρα, τερματίσαμε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης των θυμάτων", ενώ πρόσθεσε ότι απομακρύνθηκαν και όλα τα υλικά του κτιρίου που κατέρρευσε.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 63 νεκρούς, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι. Χθες, αξιωματούχος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών είχε αναφέρει ότι τουλάχιστον δέκα άτομα εξακολουθούσαν να αγνοούνται.

Μέχρι στιγμής, μόλις 17 θύματα έχουν αναγνωριστεί, σύμφωνα με τη μονάδα ταυτοποίησης θυμάτων καταστροφών της αστυνομίας.

Το πολύνεκρο περιστατικό σημειώθηκε όταν μέρος πολυώροφου οικοτροφείου του ισλαμικού ιεροδιδασκαλείου αλ Χόζινι, στο Σιντοαρτζό, κοντά στη Σουραμπάγια της ανατολικής Ιάβας, κατέρρευσε ξαφνικά, ενώ σπουδαστές συγκεντρώνονταν για απογευματινή προσευχή.

Πρόκειται για τη σοβαρότερη καταστροφή στην Ινδονησία από την αρχή του έτους, όπως επισημαίνει ο Μπούντι Ιραουάν, υποδιευθυντής της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών (BNPB).

Οι αρχές επικεντρώνουν πλέον τις προσπάθειές τους στη διερεύνηση των αιτίων της κατάρρευσης, καθώς στο κτίριο πραγματοποιούνταν εργασίες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι οι εργασίες δεν πληρούσαν τους απαραίτητους κανονισμούς.

Την ημέρα της τραγωδίας, φύλακας του οικοτροφείου ανέφερε ότι το κτίριο κατέρρευσε ενώ εργάτες έριχναν σκυρόδεμα για την κατασκευή επιπλέον ορόφου.

Η χαλαρή εφαρμογή του οικοδομικού κανονισμού και η απουσία επαρκών ελέγχων σε εργοτάξια προκαλούν ανησυχία για την ασφάλεια των κτιρίων στην Ινδονησία.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από κατάρρευση κτιρίου με αίθουσα προσευχής στη δυτική Ιάβα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατολίσθηση σε χωριό Γουινέας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Στους 34 οι νεκροί από κατολίσθηση κοντά στη Μπαντούνγκ

Στους 34 ανέρχονται οι νεκροί από την κατολίσθηση που έπληξε χωριά κοντά στην Μπαντούνγκ της Ιάβας, ενώ δεκάδες αγνοούνται, μετά από σφοδρές βροχές που έθαψαν σπίτια με λάσπη και συντρίμμια, σύμφωνα με τις αρχές.
Κατολίσθηση σε χωριό Γουινέας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: 23 στρατιωτικοί νεκροί από κατολισθήσεις στη δυτική Ιάβα

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 23 στρατιωτικών που εγκλωβίστηκαν σε κατολισθήσεις στη Δυτική Ιάβα, σύμφωνα με το πολεμικό ναυτικό. Δεν ξεκαθαρίζεται αν συμπεριλαμβάνονται στους 17 νεκρούς ή στους 80 αγνοούμενους των αρχών.
Κατολίσθηση σε χωριό Γουινέας
ΔΙΕΘΝΗ

Κατολίσθηση στη Δυτική Ιάβα: 10 νεκροί, αγνοούνται 80 άνθρωποι

Συνεχίζεται η μάχη των σωστικών συνεργείων στη Δυτική Ιάβα για τον εντοπισμό 80 αγνοουμένων μετά την κατολίσθηση που κόστισε τη ζωή σε 10 άτομα, ενώ οι βροχοπτώσεις παραμένουν έντονες στην περιοχή.
Σπασμένο παρμπρίζ λεωφορείου
ΔΙΕΘΝΗ

Λεωφορείο στην Ινδονησία: 16 νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα

Τουλάχιστον 16 νεκροί και πολλοί τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο στην Ιάβα, όταν το όχημα εξετράπη λόγω υπερβολικής ταχύτητας. Τα τροχαία παραμένουν συχνό φαινόμενο στην Ινδονησία λόγω κακής συντήρησης και τήρησης των κανόνων.
Διάσωση σε πλημμύρα Ινδονησίας
ΔΙΕΘΝΗ

Στους 1.000 ανέρχονται οι νεκροί από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Ινδονησία

Ο αριθμός των νεκρών από τις πρόσφατες πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Ινδονησία ανέρχεται σε 1.003, με 218 αγνοούμενους και 1,2 εκατομμύριο άτομα σε καταφύγια. Πάνω από 5.400 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την BNPB.
Διάσωση σε πλημμύρα Ινδονησίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: 950 νεκροί, 270 αγνοούμενοι και 5.000 τραυματίες από πλημμύρες

Στους 950 ανήλθαν οι νεκροί και στους 5.000 οι τραυματίες από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Σουμάτρα, σύμφωνα με την ινδονησιακή BNPB. Τρεις επαρχίες επλήγησαν, ενώ 274 άτομα παραμένουν αγνοούμενα.