ΓΔ: 902.04 0.24% Τζίρος: 72.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τριντό: Η επανεκκίνηση της οικονομίας δεν στηρίζεται στην ανοσία του πληθυσμού

Η ανοσία είναι ένα θέμα "πάνω στο οποίο θα πρέπει να έχουμε πιο σαφείς απαντήσεις και έως ότου γίνει αυτό, θα πρέπει να δείχνουμε μεγαλύτερη σύνεση" υποστήριξε ο Καναδός πρωθυπουργός.

Τα σχέδια που μελετώνται για την επανεκκίνηση της οικονομίας του Καναδά δεν στηρίζονται στο ενδεχόμενο μιας ανοσίας του πληθυσμού του, δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο οποίος συνέστησε "σύνεση".

"Πιστεύω ότι κανένα από τα σχέδια (άρσης των περιοριστικών μέτρων) δεν στηρίζεται στην αρχή της ανοσίας", δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε χθες ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι αυτοί που προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό και έχουν αναρρώσει έχουν ανοσία κατά μιας ενδεχόμενης νέας μόλυνσής τους από τον ιό. Προειδοποίησε ως εκ τούτου κατά της ιδέας, την οποία επικαλέστηκαν ορισμένες κυβερνήσεις, να δοθούν "διαβατήρια ανοσίας" ή "πιστοποιητικά μη επικινδυνότητας" σε πρόσωπα που είχαν μολυνθεί, υπογραμμίζοντας πως η εν λόγω πρακτική μπορεί στην πραγματικότητα να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου, καθώς η ακρίβειά τους δεν μπορεί να είναι εγγυημένη.

Η ανοσία είναι ένα θέμα "πάνω στο οποίο θα πρέπει να έχουμε πιο σαφείς απαντήσεις και έως ότου γίνει αυτό, θα πρέπει να δείχνουμε μεγαλύτερη σύνεση", επισήμανε ο Τριντό, υπογραμμίζοντας ότι έμφαση θα συνεχίσει να δίνεται στην κοινωνική αποστασιοποίηση και τα προσωπικά μέτρα προστασίας.

Η επικεφαλής της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας του Καναδά Τερέζα Ταμ ήταν ακόμη πιο κατηγορηματική λέγοντας ότι "δεν θα πρέπει να στηριζόμαστε στην ιδέα δημιουργίας μιας φυσικής ανοσίας".

"Δεν θα πρέπει να ενθαρρυνθεί μια τέτοια αντίληψη", πρόσθεσε η Ταμ. Οι αρχές του Κεμπέκ αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην πιθανότητα να χτιστεί σταδιακά μια συλλογική ανοσία του πληθυσμού της επαρχίας.

Ο Τριντό συναντήθηκε με τους επικεφαλής των καναδικών επαρχιών, με τους οποίους, όπως είπε, συζήτησε μέτρα άρσης των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στους πολίτες. Αυτά θα ποικίλλουν ανάλογα με την κατάσταση των επαρχιών, επισήμανε ο Τριντό, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει "να γίνει μια σημαντική εργασία συντονισμού σε εθνικό επίπεδο για να αποφευχθεί η σύγχυση".

Ο Καναδός πρωθυπουργός επέμεινε στην ανάγκη για μια προσέγγιση "πολύ συνετή και σταδιακή", προσθέτοντας ότι, προτού ξανανοίξουν οι τομείς της οικονομίας, θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι υπάρχει "όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και να αποφευχθεί η εξάπλωση της Covid-19".

Ο Καναδάς έχει καταγράψει ως σήμερα 45.031 κρούσματα νέου κορονοϊού και 2.516 θανάτους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Εξωδικαστικό συμβιβασμό έκλεισε η SNC-Lavalin, «θετικό αποτέλεσμα» λέει ο Τριντό

Πρόστιμο 280 εκατ. δολ. Καναδά θα καταβάλει θυγατρική της SNC-Lavalin που παραδέχτηκε την ενοχή της για απάτη στη Λιβύη, βγάζοντας τον Τριντό από τη «δύσκολη θέση» μετά τις κατηγορίες για πιέσεις στη δικαιοσύνη για το ζήτημα.
ΔΙΕΘΝΗ

Τριντό: Κερδίζει τις εκλογές αλλά με μεγάλες απώλειες

Οι Φιλελεύθεροι του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό θα κερδίσουν τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες αλλά δεν θα διατηρήσουν την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο στην Οτάβα.