ΓΔ: 2347.55 1.24% Τζίρος: 338.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:44
Μπάλα EuroLeague παρκέ
Μπάλα της Turkish Airlines EuroLeague πάνω σε παρκέ γηπέδου πριν την έναρξη αγώνα.

Euroleague: Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε την έκπληξη στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ερυθρός Αστέρας νίκησε 86-81 τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη για την 3η αγωνιστική της Euroleague, πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη στη φετινή διοργάνωση χάρη και στην κακή ευστοχία των Τούρκων στο πρώτο ημίχρονο.

Μεγάλη έκπληξη σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε με 86-81 της Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Euroleague.

Με προπονητή τον Τόμισλαβ Τόμοβιτς, που διαδέχθηκε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, οι Σέρβοι πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση, υποχρεώνοντας τους πρωταθλητές Ευρώπης στη δεύτερη ήττα τους.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα διαμορφώθηκαν ως εξής: 17-25, 30-43, 48-56, 81-86.

Η πρωτοφανής αστοχία των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο έδωσε τη δυνατότητα στον Ερυθρό Αστέρα να πάρει σημαντικό προβάδισμα στο σκορ. Η Φενέρμπαχτσε σούταρε με ποσοστό περίπου 20% εντός παιδιάς, με αποτέλεσμα οι Σέρβοι να προηγηθούν ακόμη και με +16 (27-43) στο 19ο λεπτό.

Παρά τις προσπάθειες των πρωταθλητών Ευρώπης, η βραδιά αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολη για αυτούς. Η αστοχία συνεχίστηκε και η διαφορά παρέμεινε διψήφια (48-61 στο 31’), προμηνύοντας την έκπληξη. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν με ένα επιμέρους 13-4, μειώνοντας σε 65-61 στο 34’.

Τελικά, ο Ερυθρός Αστέρας άντεξε στην πίεση και εξασφάλισε τη νίκη με κορυφαίο τον Τσίμα Μονέκε (20 πόντοι, 12 ριμπάουντ), ενώ ξεχώρισαν επίσης οι Κάρτερ (15 π.) και Μοτεγιούνας (13 π.). Από την πλευρά της Φενέρμπαχτσε, ο Κόλσον ξεχώρισε με 19 πόντους (4/5 τρίποντα).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια Ανδρουλάκη στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, με σύντομη δήλωσή του συνεχάρη τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, τονίζοντας τη σημασία του τροπαίου για την ελληνική ομάδα.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα συγχαρητήρια του Κ. Τασούλα σε Ολυμπιακό για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας συνεχάρη τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, επισημαίνοντας τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση της ομάδας που έκαναν υπερήφανους τους Έλληνες.
Κατάμεστο στάδιο μπάσκετ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγιναν 12 συλλήψεις και 16 προσαγωγές στον τελικό της Euroleague στο ΟΑΚΑ

Δώδεκα συλλήψεις πραγματοποίησε η Αστυνομία για το EuroLeague Final Four Athens 2026, κυρίως για ναρκωτικά, αλλά και για καπνογόνο, αντίσταση και πλαστή διαπίστευση, ενώ προσήχθησαν 16 οπαδοί του Ολυμπιακού χωρίς εισιτήριο.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Οδηγίες για τη μετακίνηση φιλάθλων στον τελικό Final Four Euroleague

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε οδηγίες για τη μετακίνηση φιλάθλων του τελικού EuroLeague Final Four Athens 2026: οι οπαδοί Ολυμπιακού συγκεντρώνονται στο «Φάληρο» στις 17:00, της Ρεάλ στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τις 16:00, με αυστηρούς ελέγχους εισιτηρίων.