ΓΔ: 2053.58 1.44% Τζίρος: 255.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Λίμα
Φώτο: Η πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, Credits: Shutterstock

Το Περού κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Λίμα λόγω βίας

Η κυβέρνηση του Περού ανακοίνωσε σχέδιο για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Λίμα, μετά τα αιματηρά επεισόδια που αποδίδονται στο οργανωμένο έγκλημα και προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Η κυβέρνηση του Περού γνωστοποίησε την Πέμπτη την πρόθεσή της να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Λίμα, ως απάντηση στην αύξηση της βίας που αποδίδεται στο οργανωμένο έγκλημα.

Τα πρόσφατα περιστατικά βίας στην πρωτεύουσα οδήγησαν σε μαζικές κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα έναν νεκρό και περισσότερους από εκατό τραυματίες.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης, Ερνέστο Άλβαρες, μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, "θα ανακοινώσουμε την απόφαση να κηρύξουμε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, τουλάχιστον στην περιφέρεια της Λίμας"

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Σύλληψη υπόπτου Χαμάς για σχέδια κατά εβραϊκών στόχων

Στα γερμανοτσεχικά σύνορα συνελήφθη Δανός λιβανικής καταγωγής για φερόμενη αγορά όπλων υπέρ της Χαμάς με στόχο επιθέσεις κατά εβραϊκών και ισραηλινών στόχων. Πρόσφατες συλλήψεις σχετίζονται με τον ίδιο κύκλο στη Βιέννη και Λονδίνο.
Ομάδα αστυνομικών Εκουαδόρ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισημερινός: 300 κρατούμενοι μεταφέρονται σε νέα φυλακή υψίστης ασφαλείας

Περίπου 300 από τους πιο επικίνδυνους κρατούμενους του Ισημερινού μεταφέρθηκαν σε νέα φυλακή υψίστης ασφαλείας, με τον πρόεδρο Νομπόα να επιδεικνύει και πάλι τη σκληρή του στάση απέναντι στις συμμορίες.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κνεσέτ εγκρίνει σε πρώτη ανάγνωση τη θανατική ποινή για τρομοκράτες

Η Κνέσετ ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση νομοσχέδιο που προβλέπει τη θανατική ποινή για τρομοκρατικές επιθέσεις, στοχεύοντας ιδιαίτερα Παλαιστίνιους δράστες. Υπερψήφισαν 39, κατά 16, υπό πιέσεις της ακροδεξιάς πτέρυγας της κυβέρνησης.