ΓΔ: 2120.71 -0.01% Τζίρος: 148.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ισραηλινοί στρατιώτες έρημος
Ισραηλινοί στρατιώτες συμμετέχουν σε άσκηση σε έρημο, με φόντο ένταση στη Μέση Ανατολή.

Ισραηλινές επιδρομές στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε νέες επιθέσεις στη Ράφα στη Γάζα, απαντώντας, όπως αναφέρει, σε επιθέσεις της Χαμάς, τις οποίες η οργάνωση αρνείται. Πλήγματα σημειώθηκαν και στην ανατολική Χαν Γιουνές, στη νότια Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε νέο κύμα επιθέσεων στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωσή του. Οι επιθέσεις ακολούθησαν τους πρώτους βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν νωρίτερα στην ίδια περιοχή.

Όπως αναφέρει ο στρατός, οι ενέργειες αυτές αποτελούν απάντηση σε επιθέσεις της Χαμάς, τις οποίες η παλαιστινιακή οργάνωση διαψεύδει. Στην επίσημη ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «σε απάντηση στην κατάφωρη παραβίασης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός νωρίτερα σήμερα», ξεκίνησε σειρά πληγμάτων κατά στόχων τρομοκρατών της Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της εκεχειρίας που ισχύει από τις 10 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP, τα ισραηλινά πλήγματα επικεντρώθηκαν στην ανατολική πλευρά της Χαν Γιουνές, στον νότιο τομέα του παλαιστινιακού θύλακα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ, ΕΕ και ΜΚΟ καταδικάζουν τον αποκλεισμό 37 ΜΚΟ στη Γάζα από το Ισραήλ

Από αύριο 37 ΜΚΟ στη Γάζα αντιμετωπίζουν απαγόρευση αν δεν παραδώσουν ονόματα Παλαιστίνιων υπαλλήλων, μέτρο που καταδικάζουν ΟΗΕ, ΕΕ και Χαμάς. Το Ισραήλ αναφέρει ότι στόχος είναι η αποτροπή σχέσεων με τρομοκρατία.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου με έμφαση στη συμφωνία κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Σήμερα ο Νετανιάχου συναντά τον Τραμπ για να συζητήσουν για τη Λωρίδα της Γάζας, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και άλλα κρίσιμα ζητήματα, με φόντο το αδιέξοδο στην ανακωχή και την εύθραυστη ειρήνη στην περιοχή.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Νοσοκομείο αναστέλλει τη λειτουργία του λόγω έλλειψης καυσίμων

Το νοσοκομείο Αλ Άουντα στη Γάζα ανέστειλε προσωρινά τις περισσότερες λειτουργίες του λόγω έλλειψης καυσίμων, κρατώντας σε λειτουργία μόνο τα επείγοντα, τη μαιευτική και την παιδιατρική κλινική εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης.
Πανοραμικό Βερολίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Το Βερολίνο αποκλείει γερμανική συμμετοχή σε διεθνή δύναμη σε Γάζα

Η Γερμανία δεν σκοπεύει προς το παρόν να συμμετάσχει σε διεθνή δύναμη σταθεροποίησης στη Γάζα, σύμφωνα με δηλώσεις του ΥΠΕΞ. Το Βερολίνο τάσσεται υπέρ της ανασυγκρότησης της περιοχής και δεν έχει λάβει επίσημη πρόσκληση.
Πανοραμικό Βερολίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Ο Βάντεφουλ αποκλείει γερμανική συμμετοχή σε δύναμη για Γάζα

Η Γερμανία δεν σκοπεύει προς το παρόν να συμμετάσχει σε διεθνή δύναμη σταθεροποίησης στη Γάζα, σύμφωνα με δηλώσεις του ΥΠΕΞ. Το Βερολίνο τάσσεται υπέρ της ανασυγκρότησης της περιοχής και δεν έχει λάβει επίσημη πρόσκληση.