ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κελί φυλακής

Γαλλία: Τρεις κρατούμενοι ανακρίνονται για απειλές κατά του Σαρκοζί

Τρεις κρατούμενοι της φυλακής Λα Σαντέ ανακρίθηκαν επειδή φέρονται να απείλησαν τον Νικολά Σαρκοζί κατά την είσοδό του στη φυλακή, σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και δημοσιεύματα γαλλικών μέσων.

Τρεις κρατούμενοι στις φυλακές Λα Σαντέ του Παρισιού ανακρίθηκαν από τις αστυνομικές αρχές, καθώς φέρονται να απείλησαν τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος εισήλθε πρόσφατα στη φυλακή, όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα γαλλικά δίκτυα και το γραφείο του εισαγγελέα, βίντεο που διακινήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζει τους κρατούμενους να απευθύνουν απειλές και να προπηλακίζουν τον Σαρκοζί κατά την άφιξή του στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Το σχετικό οπτικό υλικό φέρεται να έχει καταγραφεί από άλλον κρατούμενο. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για απειλές κατά της ζωής, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο 70χρονος πρώην πρόεδρος ξεκίνησε να εκτίει πενταετή ποινή φυλάκισης από την Τρίτη, μετά την καταδίκη του για την υπόθεση παράνομης χρηματοδότησης της προεκλογικής του εκστρατείας από τον Μουαμάρ Καντάφι.

Ο δικηγόρος του Σαρκοζί δήλωσε ότι ο πελάτης του κρατείται σε απομονωμένη και ειδικά προστατευόμενη πτέρυγα της φυλακής, χωρίς να απολαμβάνει ειδική μεταχείριση. Όπως τόνισε, έχει ήδη κατατεθεί αίτημα για αποφυλάκιση υπό όρους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Κανείς δεν στόχευσε σκόπιμα το ιρανικό σχολείο στη Γαλλία

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η έρευνα για την επίθεση σε σχολείο θηλέων στο Ιράν συνεχίζεται και πως «κανείς» δεν φαίνεται να το έκανε σκόπιμα. Αρχικά είχε κατηγορήσει το Ιράν, αλλά τώρα περιμένει τα συμπεράσματα της έρευνας.
Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Απαγόρευση εισόδου στη Γαλλία για τον Ισραηλινό Μπεν-Γκβιρ

Η Γαλλία απαγόρευσε την είσοδο στον Ισραηλινό υπουργό Μπεν Γκβιρ λόγω δημοσιοποίησης βίντεο με ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα. Ο Γάλλος ΥΠΕΞ ζήτησε και κυρώσεις από την ΕΕ σε βάρος του.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Καταστροφικές πυρκαγιές σε Γερμανία, Γαλλία και Κροατία – Μαζικές εκκενώσεις

Περίπου 1.800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν τα ξημερώματα από τα σπίτια τους σε χωριό στα σύνορα Γερμανίας-Βελγίου λόγω πυρκαγιάς. Η εκκένωση ολοκληρώθηκε και οι κάτοικοι κατευθύνθηκαν σε κέντρο αρωγής σε γειτονικό χωριό.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Εκκενώθηκαν 1.200 κατασκηνωτές λόγω πυρκαγιάς στο Πα-ντε-Καλαί

Περίπου 1.200 άτομα απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από κατασκήνωση λόγω δύο πυρκαγιών κοντά στα βορειοανατολικά παράλια της Γαλλίας, με τη μία υπό έλεγχο και την άλλη να μαίνεται, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Θα απαντήσουμε αν Δύση κατασχέσει ρωσικά πλοία, προειδοποιεί για ΝΑΤΟ

Ο Πούτιν κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για διείσδυση στην Ασία-Ειρηνικό και ένταση στην Αρκτική, ενώ δήλωσε ότι χώρες προσπαθούν να περιορίσουν τη ναυσιπλοΐα ρωσικών πλοίων. Τις δηλώσεις έκανε από τη Σαχαλίνη, σε στρατιωτικά γυμνάσια.