ΓΔ: 2581.46 -0.85% Τζίρος: 122.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:20:38
Πάπας Λέων ΙΔ'

Το μήνυμα ενότητας του πάπα Λέοντα και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επισκεφθούν τη Νίκαια για την επέτειο της Πρώτης Οικουμενικής Συνόδου, με κοινό μήνυμα ενότητας όλων των χριστιανών και συνάντηση με τον Ερντογάν.

Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι το κεντρικό μήνυμα του επικείμενου ταξιδιού του πάπα Λέοντα ΙΔ΄ στη Μικρά Ασία, στο τέλος Νοεμβρίου, σε συνεργασία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, συνοψίζεται στη φράση «ένας και μοναδικός Κύριος, μια και μοναδική πίστη, μια βάπτιση». Η φράση αυτή υπογραμμίζει τις κοινές ρίζες όλων των χριστιανών.

Ο πάπας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθούν από κοινού τη Νίκαια της Μικράς Ασίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 1.700 ετών από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο ποντίφικας θα επισκεφθεί επίσης το Οικουμενικό Πατριαρχείο και θα συναντηθεί στην Άγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα το Βατικανό, το πρωί της 27ης Νοεμβρίου ο πάπας θα αναχωρήσει από τη Ρώμη για την Άγκυρα. Εκεί θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο και τους διαπιστευμένους διπλωμάτες.

Την επομένη, ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας θα μεταβεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στη Νίκαια για την Οικουμενική Συνάντηση Προσευχής, στον χώρο των αρχαιολογικών ανασκαφών της Βασιλικής του Αγίου Νεοφύτου. Το ίδιο βράδυ, ο πάπας θα αφιχθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, ο ποντίφικας θα επισκεφθεί το τέμενος Σουλτάν Αχμέτ και στη συνέχεια το Φανάρι. Θα παρακολουθήσει δοξολογία και θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, με τον οποίο θα υπογράψει κοινή διακήρυξη στο Πατριαρχικό Μέγαρο. Το απόγευμα, ο πάπας θα τελέσει λειτουργία στην Volkswagen Arena.

Στις 30 Νοεμβρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στον αρμενικό καθεδρικό ναό της Κωνσταντινούπολης και εκ νέου μετάβαση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, κατά την ημέρα της θρονικής εορτής του Αγίου Ανδρέα. Ο πάπας θα παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία στον ναό του Αγίου Γεωργίου, θα εκφωνήσει ομιλία και στη συνέχεια θα ακολουθήσει Οικουμενική Ευλογία. Μετά το γεύμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο πάπας θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με προορισμό τον Λίβανο, όπου η επίσκεψή του θα διαρκέσει έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρθολομαίος: Ευχές στον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄ για ανάρρωση στο Βατικανό

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έστειλε επιστολή συμπαράστασης και ευχές ταχείας ανάρρωσης στον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, διαβεβαιώνοντάς τον για τη στήριξή του ενόψει της εγχείρησης και της επικείμενης επίσκεψής του στη Ρώμη.
Πάπας Λέων σε δημόσια εμφάνιση
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πάπας Λέων χειρουργείται σήμερα για αφαίρεση οζιδίου στον πνεύμονα

Ο πάπας Λέων ο ΙΔ' θα υποβληθεί σήμερα σε επέμβαση για αφαίρεση οζιδίου στον πνεύμονα, σύμφωνα με το Βατικανό. Νοσηλεύεται στην κλινική Αγκοστίνο Τζεμέλι. Ο καρδινάλιος Παρολίν εξέφρασε συμπαράσταση και ευχές για ανάρρωση.
Πάπας Λέων ΙΔ'
ΔΙΕΘΝΗ

Βατικανό: Στο νοσοκομείο ο πάπας Λέων για αφαίρεση οζιδίου πνεύμονα

Ο πάπας Λέων ΙΔ' εισήχθη στην πολυκλινική Αγκοστίνο Τζεμέλι για επέμβαση αφαίρεσης οζιδίου στον πνεύμονα. Οι προγραμματισμένες συναντήσεις του μέχρι 20 Οκτωβρίου ακυρώθηκαν, ενώ θα παραμείνει στο νοσοκομείο ως το τέλος της εβδομάδας.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη με Πατριάρχη Ιεροσολύμων για χριστιανικές κοινότητες

Ο ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις Ελλάδας-Πατριαρχείου και τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο του στην προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων.
Πάπας Λέων σε δημόσια εμφάνιση
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Επέμβαση για τον Πάπα στις αρχές της εβδομάδας, εξιτήριο σε 7 μέρες

Ο Πάπας Λέων ο ΙΔ' θα υποβληθεί σε επέμβαση τις επόμενες ημέρες λόγω οζιδίου στον πνεύμονα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος. Η νοσηλεία του αναμένεται να διαρκέσει επτά ημέρες στο νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Μονή Ευαγγελισμού στην Ορμύλια

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού στην Ορμύλια Χαλκιδικής, όπου έγινε δεκτός από τη μοναστική κοινότητα, άναψε κερί και προσκύνησε στον τάφο του Γέροντα Αιμιλιανού.