ΓΔ: 2220.01 0.40% Τζίρος: 274.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
σημαία της Ινδίας
Η εθνική σημαία της Ινδίας κυματίζει με φόντο καθαρό γαλάζιο ουρανό.

Ινδία: Έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα στη Σριναγκάρ με 9 νεκρούς, 29 τραυματίες

Έκρηξη κατασχεμένων εκρηκτικών σε αστυνομικό τμήμα στο Κασμίρ προκάλεσε τουλάχιστον 9 νεκρούς και 29 τραυματίες, κυρίως αστυνομικούς∙ αρκετοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 29 τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη στοίβας κατασχεμένων εκρηκτικών σε αστυνομικό τμήμα στην περιοχή του Κασμίρ, που βρίσκεται υπό ινδικό έλεγχο. Το περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και στελέχη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών που εξέταζαν τα εκρηκτικά. Αρκετοί τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με δηλώσεις πηγής, "η αναγνώριση των σορών βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς κάποιοι έχουν καεί ολοσχερώς". Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι "η ένταση της έκρηξης ήταν τέτοια που κάποια μέλη σωμάτων ανακτήθηκαν από κοντινά σπίτια, περίπου 100-200 μέτρα μακριά από το αστυνομικό τμήμα".

Ο αρχηγός της αστυνομίας της ομοσπονδιακά διοικούμενης περιοχής Τζαμού και Κασμίρ αναμένεται να παραχωρήσει σύντομα συνέντευξη Τύπου για το περιστατικό.

Νωρίτερα, αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η ισχυρή έκρηξη κατέστρεψε ολοσχερώς το αστυνομικό τμήμα του Νοουγκάμ, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.

Το συμβάν σημειώθηκε μόλις τέσσερις ημέρες μετά από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Νέο Δελχί, που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων. Η ινδική κυβέρνηση χαρακτήρισε το γεγονός τρομοκρατική επίθεση.

Η Ινδία και το Πακιστάν, δύο γειτονικές χώρες με πυρηνικό οπλοστάσιο, διατηρούν μακροχρόνια διαμάχη για την περιοχή του Κασμίρ, την οποία και οι δύο διεκδικούν εξ ολοκλήρου αλλά ελέγχουν μερικώς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμυρισμένο ποτάμι
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: 18 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις στο Νταρτζίλινγκ

Τουλάχιστον 18 νεκροί και σοβαρές ζημιές σε σπίτια, δρόμους και γέφυρες λόγω έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή Νταρτζίλινγκ, Ινδία, ενώ στο Νεπάλ οι νεκροί αυξήθηκαν σε 50. Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους και αποκατάσταση.
Έκρηξη στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Έκρηξη στη Δαμασκό: Τουλάχιστον ένας νεκρός κοντά σε κέντρο εξοπλισμών

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Δαμασκό προκάλεσε τουλάχιστον έναν θάνατο, σύμφωνα με πηγές σε Reuters και Γαλλικό Πρακτορείο. Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην Παλιά Πόλη, έξω από κυβερνητικό κτίριο και κέντρο διαχείρισης εξοπλισμών.
Αστυνομική ταινία νύχτας
ΔΙΕΘΝΗ

Πυροβολισμοί σε Ισλαμικό Κέντρο στο Σαν Ντιέγκο: 3 νεκροί, νεκροί οι δύο ύποπτοι

Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς στο Ισλαμικό Κέντρο Σαν Ντιέγκο. Οι δύο ύποπτοι, έφηβοι 17 και 19 ετών, βρέθηκαν νεκροί σε όχημα, πιθανότατα από αυτοτραυματισμούς. Οι έρευνες συνεχίζονται.
Αστυνομική ταινία νύχτας
ΔΙΕΘΝΗ

Πυροβολισμοί σε Ισλαμικό Κέντρο στο Σαν Ντιέγκο με πέντε νεκρούς

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς ενόπλων στο Ισλαμικό Κέντρο του Σαν Ντιέγκο. Νεκροί είναι και οι δύο δράστες, δύο έφηβοι που σύμφωνα με την αστυνομία φαίνεται να αυτοκτόνησαν.