ΓΔ: 2517.84 1.01% Τζίρος: 315.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο

Ο Τραμπ υπέγραψε νόμο για τη δημοσιοποίηση του φακέλου Έπστιν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως υπέγραψε νόμο για τη δημοσιοποίηση του φακέλου Έπστιν, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς για απόπειρα απόκρυψης στοιχείων γύρω από την υπόθεση και θέτοντας το θέμα στο προεκλογικό προσκήνιο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Truth Social ότι υπέγραψε νόμο για τη δημοσιοποίηση του φακέλου Τζέφρι Έπστιν, μια κίνηση στην οποία είχε αντισταθεί για μήνες.

Στη σχετική ανάρτησή του, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι επιχειρούν να αποκρύψουν την «αλήθεια» σχετικά με τον εκατομμυριούχο χρηματομεσίτη και σύμβουλο επενδύσεων, ο οποίος πέθανε σε φυλακή της Νέας Υόρκης το 2019, πριν δικαστεί για σοβαρά κακουργήματα σεξουαλικής φύσης με θύματα κυρίως ανήλικα κορίτσια.

Η υπόθεση Έπστιν, με τον οποίο ο Τραμπ διατηρούσε φιλικές σχέσεις τα προηγούμενα χρόνια, έχει μετατραπεί σε πρόκληση για τον ίδιο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε τροφοδοτήσει θεωρίες συνωμοσίας και είχε προαναγγείλει σημαντικές αποκαλύψεις ενόψει εκλογών.

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τραμπ, Παμ Μπόντι, το υλικό που αφορά την υπόθεση Έπστιν θα δημοσιοποιηθεί εντός 30 ημερών, όπως ορίζει ο νέος νόμος, με τη δέσμευση για μέγιστη διαφάνεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφυρί δικαιοσύνης Ευρώπη
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο 890 εκατ. ευρώ στη Google για ανταγωνισμό

Πρόστιμο-ρεκόρ 890 εκατ. ευρώ επέβαλε η ΕΕ στην Google για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού σε online αναζήτηση και Google Play, στο πλαίσιο του Digital Markets Act, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά ευνοϊκή μεταχείριση στις δικές της υπηρεσίες.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Διάψευση αποφυλάκισης Αμερικανίδας από τις δικαστικές αρχές

Οι ιρανικές δικαστικές αρχές δηλώνουν πως κανείς Αμερικανός κρατούμενος δεν αφέθηκε ελεύθερος από φυλακές του Ιράν ή στο πλαίσιο ανταλλαγής, διαψεύδοντας αναφορές του Ντόναλντ Τραμπ για απελευθέρωση Αμερικανίδας πολίτη.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ πλήρωσε 5,6 εκατ. δολάρια στην Ε. Τζιν Κάρολ για αποζημίωση

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέβαλε 5,6 εκατ. δολάρια στην Ε. Τζιν Κάρολ, μετά από καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου για σεξουαλική επίθεση και δυσφήμιση. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε τελεσίδικη την απόφαση τον Ιούνιο.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Δικαστήριο στις ΗΠΑ ακυρώνει τον φορολογικό διακανονισμό Τραμπ με την IRS

Δικαστής ακύρωσε διακανονισμό μεταξύ Τραμπ και IRS που έδινε φοροαπαλλαγές στις εταιρείες του και δημιουργούσε ταμείο 1,8 δισ. δολαρίων. Έκρινε πως δεν υπήρχε πραγματική αντιδικία και παρέπεμψε τους εμπλεκόμενους σε δεοντολογικό έλεγχο.
New York Times, Media
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΥΤ: Δημοσιογράφοι τους θα καταθέσουν σε δικαστήριο για το Air Force One

Τέσσερις δημοσιογράφοι των New York Times κλήθηκαν να καταθέσουν ενώπιον ενόρκων για δημοσιεύματά τους για την ασφάλεια του προεδρικού αεροπλάνου Τραμπ, με ασαφείς κατηγορίες παραβίασης ομοσπονδιακής νομοθεσίας.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 8 άνδρες κατηγορούνται για τρομοκρατία λόγω σχεδίου επίθεσης στον Τραμπ

Οκτώ άνδρες 19-32 ετών κατηγορούνται για απόπειρα φόνου και τρομοκρατία, επειδή σχεδίαζαν επίθεση με drones σε εκδήλωση MMA για τα γενέθλια του Τραμπ, με στόχο ΗΠΑ αξιωματούχους. Η επίθεση φέρεται να αφορούσε και τον Νετανιάχου.