ΓΔ: 2701.38 0.37% Τζίρος: 263.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κύριλ Ραμαφόσα πορτρέτο
Φώτο: Shutterstock

Προτεραιότητα η ενότητα του G20, δηλώνει ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής

Ο Σίριλ Ραμαφόζα, τόνισε στη σύνοδο της G20 στο Γιοχάνεσμπουργκ πως στόχος της χώρας του είναι να διατηρηθεί το κύρος της G20 και να ενισχυθούν οι προτεραιότητες του Παγκόσμιου Νότου και της Αφρικής.

Η Νότια Αφρική εστιάζει στη διατήρηση της ακεραιότητας και του κύρους της Ομάδας των 20 μεγαλύτερων οικονομιών (G20), όπως τόνισε ο πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόζα στην εναρκτήρια ομιλία του στη σύνοδο της G20 που πραγματοποιείται στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Ο πρόεδρος Ραμαφόζα ανέφερε ότι η χώρα του στοχεύει στη διασφάλιση πως οι αναπτυξιακές προτεραιότητες του Παγκόσμιου Νότου και της αφρικανικής ηπείρου θα ενσωματωθούν στην ατζέντα της G20.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Όχι επιστροφή στην κανονικότητα με Ρωσία στη G20

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Λαρς Κλινγκμπάιλ τόνισε πως δεν υφίσταται επιστροφή στην κανονικότητα με τη Ρωσία, παρά τη συμμετοχή της στη σύνοδο της G20, και χαρακτήρισε ανησυχητική την υποδοχή του Ρώσου ΥΠΟΙΚ Αντόν Σιλουάνοφ.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ρώσου και Αμερικανού Υπ. Οικονομικών για συνεργασία στη G20

Ο Ρώσος και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών συναντήθηκαν στο περιθώριο της G20 στη Βόρεια Καρολίνα, συζητώντας για χρηματοοικονομικά θέματα και τη συνεργασία Ρωσίας-ΗΠΑ στο πλαίσιο της G20, σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΟΙΚ.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η G20 στις ΗΠΑ: Πιέσεις των ΗΠΑ για αυστηρότερη απομόνωση του Ιράν

Στις ΗΠΑ συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της G20 υπό την προεδρία Τραμπ, εν μέσω δασμών και πιέσεων για στήριξη στον οικονομικό πόλεμο κατά του Ιράν, με οικοδεσπότες τους Σκοτ Μπέσεντ και Κέβιν Γουόρς στη Βόρεια Καρολίνα.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ζητά από τον Τραμπ να σταματήσει τον «ανεύθυνο» πόλεμο του

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Λαρς Κλινγκμπάιλ κάλεσε τον Τραμπ να σταματήσει τον «ανεύθυνο» πόλεμο με το Ιράν και τον κατηγόρησε για την αύξηση των τιμών καυσίμων, ενόψει της συνόδου της G20 στις ΗΠΑ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σύνοδος G20 με έμφαση στην ανάπτυξη και κυρώσεις κατά Ιράν

Η κυβέρνηση Τραμπ επιδιώκει να συμφωνήσουν οι G20 σε μέτρα για ενίσχυση ανάπτυξης, μείωση ανισορροπιών και αντιμετώπιση χρέους, ενώ θα πιέσει για διακοπή οικονομικών σχέσεων με το Ιράν στη σύνοδο της Άσβιλ.
Σημαίες G20 σύνοδος
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία θα προσκληθεί στη G20 στη Φλόριντα, λέει Αμερικανός αξιωματούχος

Ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε πως η Ρωσία θα προσκληθεί στη G20 του Δεκεμβρίου στη Φλόριντα, χωρίς ακόμη επίσημη πρόσκληση. Η Μόσχα δεν έχει σχολιάσει αν ο Πούτιν θα παραστεί στη σύνοδο.