ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Εθνική οδός ηλιοβασίλεμα
Άδειος εθνικός δρόμος με φόντο πολύχρωμο ηλιοβασίλεμα και γαλάζιο ουρανό.

Η παράδοση του Ε65 αναμένεται εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους

Με ταχύ ρυθμό εξελίσσεται η κατασκευή του βόρειου τμήματος του Ε65, που θα ενώνει την κεντρική Ελλάδα με την Εγνατία, ενισχύοντας τη σύνδεση της Δυτικής Μακεδονίας με τη χώρα.

Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται η κατασκευή του βόρειου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου που θα συνδέσει την κεντρική Ελλάδα με την Εγνατία Οδό, ενισχύοντας την προσβασιμότητα της Δυτικής Μακεδονίας με την υπόλοιπη χώρα.

Ο συνολικός αυτοκινητόδρομος Ε65 έχει μήκος 182,1 χιλιομέτρων, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 1,4 δισ. ευρώ.

Το έργο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εθνικά οδικά δίκτυα, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ολοκληρώνοντας τον οδικό άξονα από τη Λαμία έως τον κόμβο της Εγνατίας Οδού στα Γρεβενά.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Δήμας σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΠΕ, «Ο Ε65 αποτελεί κομβική υποδομή για την περιφερειακή ανάπτυξη, καθώς βγάζει από την απομόνωση περιοχές της ενδοχώρας, ενισχύει την οδική ασφάλεια και μειώνει τους χρόνους μετακίνησης».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η συνολική πρόοδος κατασκευής του έργου φθάνει το 90,26%.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα τελευταία 46 χιλιόμετρα στο βόρειο τμήμα του οδικού άξονα, με το χρονοδιάγραμμα παράδοσης να τοποθετείται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2026.

Η κατασκευή των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 99,89%, ενώ οι γέφυρες βρίσκονται στο 99,25%.

Οι χωματουργικές εργασίες έχουν προχωρήσει κατά 99%, ενώ τα ασφαλτικά έχουν φτάσει το 71,12%.

Πηγή: Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 5,6% στην επιβατική κίνηση αεροδρομίων το α' τετράμηνο 2026

Αύξηση 5,6% σημείωσε η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το πρώτο τετράμηνο του 2026, φτάνοντας τα 14.590.036 άτομα. Αντίστοιχα, οι πτήσεις αυξήθηκαν κατά 5,4%, με συνολικά 123.146 αφίξεις και αναχωρήσεις.
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το αεροδρόμιο της Αθήνας βραβεύτηκε ως κορυφαίο στην Ευρώπη για το 2026

Το αεροδρόμιο της Αθήνας αναδείχθηκε ξανά κορυφαίο στην Ευρώπη, λαμβάνοντας το πρώτο βραβείο στα Routes Europe 2026 για το μάρκετινγκ και την ανάπτυξη αγοράς, όπως ψήφισαν οι ίδιες οι αεροπορικές εταιρείες.
ΟΑΣΑ νέα λεωφορεία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η μεγαλύτερη αναμόρφωση αστικών συγκοινωνιών από το Υπ. Μεταφορών

Στην εκδήλωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών παρουσιάστηκαν τα σχέδια για ανανέωση του στόλου λεωφορείων και συρμών, ψηφιακές καινοτομίες και ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών. Παρουσία του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός για drone στη Λιθουανία προκάλεσε διακοπή πτήσεων και εκκενώσεις

Έληξε ο συναγερμός για drone που προκάλεσε διακοπή πτήσεων στο αεροδρόμιο Βίλνιους και οδήγησε τον πρόεδρο, την πρωθυπουργό και κατοίκους σε καταφύγια. Η προέλευσή του παραμένει άγνωστη, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας.