ΓΔ: 2629.88 0.25% Τζίρος: 226.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει

Νιγηρία: 46 νεκροί από τρεις ένοπλες επιθέσεις στη Νίγηρα

Τουλάχιστον 46 άτομα σκοτώθηκαν σε επιθέσεις ενόπλων σε τρία χωριά στη δυτικοκεντρική Νιγηρία σύμφωνα με ανθρωπιστική πηγή, εντείνοντας την ανησυχία για την ανασφάλεια στη χώρα και επικρίσεις από τις ΗΠΑ.

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο, ύστερα από επίθεση ενόπλων σε τρία χωριά της πολιτείας του Νίγηρα, στη δυτικοκεντρική Νιγηρία, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου που επικαλείται πηγή του ανθρωπιστικού τομέα.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, η οποία ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία της, "38 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά ή οι δράστες τους έκοψαν τον λαιμό" στο χωριό Κονκόσο, "επτά σκοτώθηκαν στο Τουνγκάν Μακέρι" και "ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στην Πίσα". Οι τρεις αυτές περιοχές βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια του Μπόργκου, στα σύνορα με την πολιτεία Κουάρα, όπου περισσότεροι από 160 άνθρωποι είχαν σφαγιαστεί από τζιχαντιστές στις αρχές Φεβρουαρίου.

Η έξαρση των φονικών επιθέσεων και των μαζικών απαγωγών έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία για την επιδείνωση της ασφάλειας στη χώρα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει επικρίσεις για την αδυναμία των αρχών της Νιγηρίας να περιορίσουν τη βία.

Η Νιγηρία αντιμετωπίζει εδώ και περισσότερα από 16 χρόνια μια τζιχαντιστική εξέγερση στα βορειοανατολικά, ενώ στα βορειοκεντρικά μαίνεται σύγκρουση μεταξύ γεωργών και κτηνοτρόφων. Παράλληλα, η χώρα δοκιμάζεται από τη βία αυτονομιστών στα νοτιοανατολικά και τις απαγωγές για λύτρα στα βορειοδυτικά, φαινόμενα που απειλούν να εξαπλωθούν και στα νοτιοδυτικά, μέχρι πρότινος πιο ασφαλή περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: 17 αστυνομικοί νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών

Δεκαεπτά αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση τζιχαντιστών σε εκπαιδευτικό κέντρο στη βορειοανατολική Νιγηρία, ενώ ο στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε 50 τζιχαντιστές και απέτρεψε επίθεση στην πολιτεία Γιόμπε.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλη επίθεση με τουλάχιστον 17 νεκρούς σε χωριό της κεντρικής Νιγηρίας

Ένοπλοι επιτέθηκαν σε χωριό στην πολιτεία Μπένουε της Νιγηρίας, σκοτώνοντας αδιευκρίνιστο αριθμό κατοίκων. Τα αίτια παραμένουν άγνωστα, ενώ η περιοχή ταλαιπωρείται συχνά από βίαιες συγκρούσεις και επιθέσεις.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: 12 νεκροί και απαγωγές σε επίθεση ενόπλων σε χωριό

Ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 12 άτομα και απήγαγαν γυναίκες και παιδιά σε νυχτερινή επίθεση σε χωριό της πολιτείας Σοκότο, Νιγηρία. Έξι μέλη οικογένειας βρήκαν τραγικό θάνατο από φωτιά που έβαλαν οι δράστες στο σπίτι τους.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Η ασφάλεια είναι δικαίωμα, η βία δεν είναι άποψη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε από τη Θεσσαλονίκη πως η ασφάλεια και το ισχυρό κράτος δικαίου είναι προτεραιότητες της κυβέρνησης, με αστυνομία δίπλα στον πολίτη και αποτελεσματική απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 30 νεκροί σε επίθεση ισλαμιστών στη Νιγηρία

Τουλάχιστον 30 νεκροί και 4 τραυματίες μετά από ένοπλη επίθεση σε χωριό στην Καντούνα της Νιγηρίας, όπου κάηκαν σπίτια και σκοτώθηκαν 8 παιδιά. Δεν έχει αναληφθεί ευθύνη. Η βία κλιμακώνεται στις βορειοδυτικές περιοχές.
Γαλλική σημαία Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι: Τρεις τραυματίες, ένας συλληφθείς

Συνελήφθη άνδρας που θεωρείται ύποπτος για επίθεση με μαχαίρι σε τρεις γυναίκες στην Πορτ ντε Κλισύ στο Παρίσι. Τα θύματα, 19, 24 και 36 ετών, νοσηλεύονται. Ο συλληφθείς έδωσε στοιχεία και μιλούσε ασυναρτησίες.