ΓΔ: 2355.67 0.65% Τζίρος: 240.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
καρχαρίας στον ωκεανό
Ένας καρχαρίας κολυμπά ανάμεσα σε κοπάδι ψαριών στον ωκεανό.

Νέα Καληδονία: Καρχαρίας σκότωσε 55χρονο σέρφερ στη Γαλλία

Ένας 55χρονος άνδρας, γιατρός στα επείγοντα στη Νουμέα, βρήκε τραγικό θάνατο από επίθεση καρχαρία ενώ έκανε γουίντσερφ. Το σώμα του εντοπίστηκε σε παραλία και η περιοχή εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας.

Το άψυχο σώμα ενός 55χρονου άνδρα, ο οποίος έκανε γουίντσερφ και δέχτηκε επίθεση από καρχαρία, εντοπίστηκε σήμερα σε παραλία της Νουμέα στη Νέα Καληδονία, προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία.

Το πλήρωμα ενός σκάφους αναψυχής έκανε τη μακάβρια ανακάλυψη και ειδοποίησε άμεσα τις αρχές. Η παραλία Ανς-Βατά, στα νότια της Νουμέα, εκκενώθηκε προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των σωστικών συνεργείων, τα οποία κάλεσαν τους πολίτες να επιδείξουν αυξημένη προσοχή.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, το θύμα, που εργαζόταν ως γιατρός στα επείγοντα περιστατικά στη Νουμέα, έφερε θανάσιμα τραύματα από δάγκωμα καρχαρία. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τις συνθήκες της επίθεσης.

Ο εισαγγελέας της Νουμέα, Ιβ Ντιπάς, δήλωσε ότι αναμένεται η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ έχει ζητηθεί η κατάθεση ενός μάρτυρα που φέρεται να βρισκόταν κοντά στο σημείο του περιστατικού.

Η τραγωδία σημειώθηκε μετά από καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη Νέα Καληδονία τις τελευταίες ημέρες, ένα φαινόμενο που, σύμφωνα με ειδικούς, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρχαριών κοντά στις ακτές.

Η Ανς-Βατά αποτελεί δημοφιλή προορισμό για ερασιτέχνες λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Ωστόσο, στις αρχές του 2023 είχαν καταγραφεί τρεις ακόμη επιθέσεις καρχαριών στην ίδια περιοχή μέσα σε λίγες εβδομάδες, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Αυστραλού τουρίστα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλικό Ναυτικό ανέκοψε ρωσικό δεξαμενόπλοιο που συνεχίζει το ταξίδι του

Το ρωσικό δεξαμενόπλοιο Boracay, που είχε αναχαιτιστεί από το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, συνέχισε την πορεία του χθες το βράδυ, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Μακρόν για αυστηρότερα μέτρα κατά του ρωσικού πετρελαίου.
αναμμένο κερί πένθους
ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε στα 93 της η Μπερναντέτ Σιράκ, χήρα του πρώην προέδρου

Η Μπερναντέτ Σιράκ, χήρα του πρώην προέδρου της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών, όπως ανακοίνωσε η κόρη της. Ήταν η μόνη πρώτη κυρία που διετέλεσε και αιρετή, ως νομαρχιακή σύμβουλος του Κορέζ.
Πιτ Χέγκσεθ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Χέγκσεθ: Η Ευρώπη απειλείται από επικίνδυνες ιδεολογίες

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ, στη Νορμανδία για την D-Day, προειδοποίησε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει «εισβολή επικίνδυνων ιδεολογιών» μέσω της μετανάστευσης, κάνοντας παραλληλισμούς με τις αποβάσεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Πιτ Χέγκσεθ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Χέγκσεθ: Και σήμερα όπως το 1944 η Ευρώπη δέχεται μια εισβολή

Ο Αμερικανός υπουργός Πολέμου Πιτ Χέγκσεθ συνέδεσε την παράνομη μετανάστευση με την D-Day, ισχυριζόμενος πως η Ευρώπη δέχεται ιδεολογική «εισβολή». Επανέλαβε έτσι τη συχνή κριτική της κυβέρνησης Τραμπ για αμυντική ανεπάρκεια και γραφειοκρατία στην Ευρώπη.
Αστυνομική κορδέλα οδού
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Βρέθηκε η σορός του αγνοούμενου κοριτσιού στη νοτιοδυτική χώρα

Η σορός που εντοπίστηκε στη νοτιοδυτική Γαλλία ανήκει σε μαθήτρια που αγνοούνταν από τις 29 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση του εισαγγελέα Αζέν. Η ταυτοποίηση έγινε με DNA, ενώ τα αίτια θανάτου παραμένουν άγνωστα.