ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία IAEA

Επίθεση στο Ιράν: Έκτακτη συνεδρίαση του ΔΟΑΕ αύριο Δευτέρα

Ο ΔΟΑΕ συγκαλεί αύριο έκτακτη συνεδρίαση στη Βιέννη, έπειτα από αίτημα της Ρωσίας, με θέμα τα πρόσφατα στρατιωτικά πλήγματα ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ – ΙΑΕΑ) ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει αύριο Δευτέρα έκτακτη συνεδρίαση, ύστερα από αίτημα της Ρωσίας. Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων στρατιωτικών πλήγματων των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν.

Η ειδική συνεδρίαση του συμβουλίου κυβερνητών θα διεξαχθεί στη Βιέννη και θα επικεντρωθεί «σε ζητήματα που συνδέονται με τα στρατιωτικά πλήγματα των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του εδάφους της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του οργανισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό προσωπικό ίσως επιστρέψει στον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ στο Ιράν

Η Rosatom σκοπεύει να επιστρέψει προσωπικό στον πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ τις επόμενες εβδομάδες, εφόσον η κατάσταση παραμείνει σταθερή, μετά την απομάκρυνση λόγω των εχθροπραξιών ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν.
Σημαία IAEA
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Κατηγορεί τη ΔΥΑΕ για πολιτικοποίηση του πυρηνικού ελέγχου

Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν τόνισε ότι η ΔΥΑΕ δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τις αναφορές της για πολιτική πίεση και απέδωσε την απώλεια εποπτείας της σε επιθέσεις, κατηγορώντας την για δημιουργία ασάφειας στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν χρειάζεται συμφωνία με Ιράν για εμπλουτισμένο ουράνιο

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται συμφωνία για να πάρουν εμπλουτισμένο ουράνιο από το Ιράν, αλλά δεν το θεωρεί απαραίτητο, αφού «είναι θαμμένο». Τόνισε πως δεν επιθυμεί συνάντηση με τον Χαμενεΐ αν δεν υπάρξει συμφωνία.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Το νέο μνημόνιο με ΗΠΑ δεν καλύπτει πυρηνικά ή τα Στενά Ορμούζ

Πηγές στο ιρανικό πρακτορείο Fars χαρακτήρισαν τις πρόσφατες δηλώσεις Τραμπ για το Ιράν «κράμα αλήθειας και ψεμάτων», τονίζοντας ότι αναφέρονται σε όρους που δεν υπάρχουν στη συμφωνία και πρόκειται για «κατασκευασμένη νίκη».