ΓΔ: 2616.12 0.53% Τζίρος: 275.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτιά σε βιομηχανία
Πυροσβέστες επιχειρούν κατάσβεση μεγάλης φωτιάς σε βιομηχανία τη νύχτα.

Μπαχρέιν: Φωτιά σε διυλιστήριο μετά από πλήγμα ιρανικού πυραύλου

Στο νότιο Μπαχρέιν, εγκαταστάσεις σε βιομηχανική ζώνη με διυλιστήριο έγιναν στόχος επίθεσης, προκαλώντας φωτιά που κατασβέστηκε γρήγορα, με μόνο περιορισμένες υλικές ζημιές και χωρίς θύματα, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΣ.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι εγκαταστάσεις σε βιομηχανική ζώνη, όπου βρίσκεται και διυλιστήριο πετρελαίου στο νότιο τμήμα της χώρας, «έγιναν στόχος», προκαλώντας πυρκαγιά που κατασβέστηκε γρήγορα.

Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, το υπουργείο ανέφερε ότι «μια εγκατάσταση στην περιοχή του Μααμίρ έγινε στόχος», χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Η ανακοίνωση διευκρίνισε πως «η πυρκαγιά που ξέσπασε (…) τέθηκε υπό έλεγχο», με τις ζημιές να περιορίζονται σε υλικές απώλειες μικρής έκτασης.

Το υπουργείο απέδωσε το πλήγμα σε ιρανικό πύραυλο, επισημαίνοντας ότι το διυλιστήριο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι άκυρο και παράνομο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε άκυρο και παράνομο το τουρκολιβυκό μνημόνιο στο IISS Manama Dialogue, τονίζοντας πως αγνοεί τα δικαιώματα των ελληνικών νησιών σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα όπως ορίζει το Διεθνές Δίκαιο.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΗΕ: Ενιαίο «όχι» στο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο από Ελλάδα και εταίρους

Ο Γ. Γεραπετρίτης, εκπροσωπώντας Ελλάδα, Αίγυπτο, Κύπρο, Μπαχρέιν, ΗΑΕ και ΕΕ, τόνισε πως το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο είναι άκυρο, αντίθετο στο Διεθνές Δίκαιο και δεν έχει νομική ισχύ για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών ή τρίτα κράτη.
Εμανουέλ Μακρόν επίσημη τελετή
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Περιοδεία σε 4 χώρες του Κόλπου για συνομιλίες για το Ορμούζ

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα επισκεφθεί Κουβέιτ, ΗΑΕ, Μπαχρέιν και Κατάρ από 19 έως 21 Οκτωβρίου, όπου θα συναντήσει τους ηγέτες τους για να συζητήσει την κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ και τις επιπτώσεις στις τιμές ενέργειας.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-βασιλιά Μπαχρέιν για διμερή οικονομική συνεργασία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον βασιλιά του Μπαχρέιν στο Μέγαρο Μαξίμου. Συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας και τη σημασία των επενδύσεων και συμφώνησαν στην υπογραφή σχετικού μνημονίου.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τασούλας: Η Ελλάδα στηρίζει το Μπαχρέιν κατά των επιθέσεων του Ιράν

Ο Κ. Τασούλας εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας στο Μπαχρέιν έναντι των επιθέσεων από το Ιράν, τονίζοντας τη σημασία της τήρησης των διεθνών αποφάσεων και της ελεύθερης ναυσιπλοΐας για την παγκόσμια σταθερότητα και ευημερία.