ΓΔ: 2588.97 1.16% Τζίρος: 196.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:56:37
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο

Γάλλος στρατιωτικός νεκρός σε επίθεση στο Ιράκ, ανακοίνωσε ο Μακρόν

Ένας υπαξιωματικός του γαλλικού στρατού σκοτώθηκε και έξι ακόμη τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης με drone στην Αρμπίλ του Ιρακινού Κουρδιστάν, όπως ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν μέσω του X.

Ένας υπαξιωματικός των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επίθεσης στην περιοχή της Αρμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, όπως ανακοίνωσε μέσω X ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο ανθυπασπιστής Αρνό Φριόν, μέλος του 7ου τάγματος αλπικών τυφεκιοφόρων, μονάδας του πεζικού στη Βαρς, «έπεσε για τη Γαλλία κατά τη διάρκεια επίθεσης στην περιοχή της Αρμπίλ στο Ιράκ», ανέφερε ο κ. Μακρόν. Ο πρόεδρος τόνισε επίσης πως «ο πόλεμος στο Ιράν δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες επιθέσεις».

Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας, πρόκειται για έναν από τους έξι συνολικά Γάλλους στρατιωτικούς που τραυματίστηκαν σε επιδρομή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στην περιοχή της Αρμπίλ, όπως ενημέρωσε το AFP την Πέμπτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Επτά ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς αμερικανική βάση στη Συρία

Επτά ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Ράμπια του Ιράκ κατά αμερικανικής βάσης στη βορειοανατολική Συρία, στην πρώτη τέτοια επίθεση μετά την έναρξη του αμερικανοϊσραηλινού πολέμου. Εντοπίστηκε πλατφόρμα ρουκετών σε καμένο φορτηγό.
Σημαίες ΗΠΑ και Ιράκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Δύο νεκροί σε επίθεση σε βάση φιλοϊρανικής οργάνωσης

Τουλάχιστον δύο μέλη της φιλοϊρανικής οργάνωσης Κατάεμπ Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό σε ιρακινή βάση στο Νότιο Ιράκ, σύμφωνα με πηγές της οργάνωσης. Άλλη πηγή κάνει λόγο για τρεις νεκρούς.
Ηνωμένα Έθνη κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Στον ΟΗΕ η καταγγελία 398 τουρκικών παραβιάσεων, αντιδρά η Άγκυρα

Το Ιράκ κατήγγειλε στον ΟΗΕ 398 τουρκικές παραβιάσεις εδάφους και εναέριου χώρου από Μάιο έως Αύγουστο 2026. Η Τουρκία επικαλείται αυτοάμυνα, ενώ η Βαγδάτη προχώρησε σε διαμαρτυρίες προς τον ΟΗΕ.
Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι μέλη «τρομοκρατικής οργάνωσης» νεκρά στο Ζαχεντάν, λέει το Ιράν

Οι Φρουροί της Επανάστασης σκότωσαν έξι μέλη «τρομοκρατικής» οργάνωσης στη Ζαχεντάν του Ιράν. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκρηκτικά, ενώ δεν διευκρινίστηκε η ταυτότητα των θυμάτων ή λεπτομέρειες για το περιστατικό.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Εκτελέστηκαν 10 Ιρακινοί που είχαν καταδικαστεί για τρομοκρατία

Δέκα Ιρακινοί καταδικασμένοι για τρομοκρατία εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού στη φυλακή Αλ Χουτ της Νασιρίγια. Οι σοροί παραδόθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας και υγείας.
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εξαίρεση του αεροδρομίου Νατζάφ από τις κυρώσεις στις ιρανικές αερογραμμές

Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει άρση κυρώσεων για ιρακινό αεροδρόμιο, ώστε οι σιίτες προσκυνητές από Ιράκ και Ιράν να επισκέπτονται ιερούς τόπους. Η Iraqi Airways ίσως εκτελεί πτήσεις στη Νατζάφ για έναν μήνα, με πιθανή μόνιμη εξαίρεση.