ΓΔ: 2370.04 0.96% Τζίρος: 347.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:37
Ευρωπαϊκή άμυνα βιομηχανία
Η ευρωπαϊκή σημαία πάνω σε πυρομαχικά, σύμβολο της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.

ΝΑΤΟ: Ανεπηρέαστες οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία από τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή

Το ΝΑΤΟ δήλωσε πως όλα τα αμερικανικά όπλα, που χρηματοδοτήθηκαν μέσω της πρωτοβουλίας PURL από τους συμμάχους του Κιέβου, έχουν παραδοθεί ή αποστέλλονται στην Ουκρανία, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα για αλλαγή προορισμού.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά οπλικά συστήματα που χρηματοδοτήθηκαν από τους συμμάχους του Κιέβου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας PURL (Prioritised Ukraine Requirements List – Λίστα Προτεραιοποιημένων Απαιτήσεων για την Ουκρανία) έχουν ήδη παραδοθεί ή βρίσκονται καθ’ οδόν προς την Ουκρανία.

Η δήλωση έγινε από εκπρόσωπο Τύπου της Συμμαχίας, σε απάντηση δημοσιεύματος της εφημερίδας Washington Post, σύμφωνα με το οποίο το Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο να κατευθύνει στη Μέση Ανατολή οπλικά συστήματα που αρχικά προορίζονταν για την Ουκρανία. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι η απόφαση αυτή θα συνδεόταν με τις αυξημένες ανάγκες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων μετά την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του Ιράν.

«Όλα όσα έχουν χρηματοδοτήσει σύμμαχοι και εταίροι στο ΝΑΤΟ μέσω του PURL έχουν παραδοθεί ή κατευθύνονται στην Ουκρανία», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου Άλισον Χαρτ, επιβεβαιώνοντας τη συνέχιση της στρατιωτικής υποστήριξης προς το Κίεβο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιόνας Γκαρ Στόρε πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγία: Υπό γαλλική πυρηνική προστασία, λέει ο πρωθυπουργός Στέρε

Η Νορβηγία θα συμμετάσχει στη γαλλική πυρηνική αποτροπή, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Στέρε μετά τη συνάντησή του με τον Μακρόν στο Παρίσι και την υπογραφή νέας αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία.
Γεραπετρίτης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Κοινές υβριδικές απειλές για την Ευρώπη σε βορρά και νότο

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και η Φινλανδή ομόλογος του, Ελίνα Βαλτόνεν τόνισαν την ανάγκη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης απέναντι σε υβριδικές απειλές, γεωπολιτικές κρίσεις και προκλήσεις ασφάλειας.
Οπλισμένος φρουρός στο Ιράκ
ΔΙΕΘΝΗ

Η αποστολή του ΝΑΤΟ ενδέχεται να επιστρέψει στη Βαγδάτη σύντομα

Η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Ιράκ ίσως επιστρέψει στη Βαγδάτη εντός μηνών, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, υπό νέα μορφή και πιθανώς με μικρότερη δύναμη, σύμφωνα με τον πρώην διοικητή της, στρατηγό Ιντσί.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Το ΝΑΤΟ πρέπει να λειτουργεί προς όφελος όλων των συμμάχων

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, τόνισε πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Σουηδία πως η Συμμαχία πρέπει να ωφελεί όλα τα κράτη-μέλη, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη σαφών προσδοκιών και απάντησης στις ανησυχίες του Ντόναλντ Τραμπ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοινώνει αποστολή 5.000 αμερικανών στρατιωτικών στην Πολωνία

Ο Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Truth Social ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν 5.000 στρατιωτικούς στην Πολωνία, επικαλούμενος τη σχέση του με τον πρόεδρο Ναβρότσκι. Δεν είναι σαφές εάν αυτό σχετίζεται με προηγούμενη, καθυστερημένη ανάπτυξη.