ΓΔ: 2482.7 -0.12% Τζίρος: 200.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:03:39
Πάπας Λέων ΙΔ'

Ο πάπας Λέων: Στο Βασίλειο του Κυρίου δεν υπάρχουν όπλα και ντρόουν

Ο πάπας Λέων ο ΙΔ’ τόνισε στην ολονυκτία στον Άγιο Πέτρο ότι στο Βασίλειο του Θεού δεν έχουν θέση η βία και το άδικο κέρδος, ενώ σημείωσε πως όποιος προσεύχεται δεν σκοτώνει και δεν απειλεί με θάνατο.

Κατά τη διάρκεια ολονυκτίας προσευχής για την ειρήνη στον Άγιο Πέτρο, ο πάπας Λέων ο ΙΔ' απηύθυνε έντονο μήνυμα κατά της βίας και της απληστίας, τονίζοντας ότι «στο Βασίλειο του Κυρίου δεν υπάρχει ούτε σπαθί, ούτε ντρόουν, ούτε εκδίκηση, ούτε άδικο κέρδος».

Ο ποντίφικας αναφέρθηκε στην αυξανόμενη επιθετικότητα που παρατηρείται διεθνώς, σημειώνοντας πως «υπάρχει ένα όριο στο παραλήρημα παντοδυναμίας το οποίο, γύρω μας, γίνεται όλο και πιο επιθετικό». Όπως τόνισε, ακόμη και το άγιο όνομα του Θεού χρησιμοποιείται σε αναφορές θανάτου, υπογραμμίζοντας ότι «όποιος προσεύχεται δεν σκοτώνει και δεν απειλεί με θάνατο».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πάπας Λέων επισήμανε ότι «έχει υποταχθεί στον θάνατο όποιος έχει γυρίσει την πλάτη στον Θεό, για να μετατρέψει τον εαυτό του και την εξουσία του σε βουβό, τυφλό και κωφό είδωλο».

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας κάλεσε σε εγκατάλειψη της ματαιοδοξίας και της βίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φτάνει με την προσωπική ειδωλολατρία και την ειδωλολατρία του χρήματος! Φτάνει με την επίδειξη ισχύος! Φτάνει με τον πόλεμο!».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ρώσοι συνελήφθησαν στην Αγία Σοφία διαβάζοντας Βίβλο

Δύο Ρώσοι τουρίστες συνελήφθησαν στη Κωνσταντινούπολη επειδή διάβαζαν δυνατά αποσπάσματα της Βίβλου στην Αγία Σοφία. Εξετάζεται η απέλασή τους, ενώ το ρωσικό προξενείο παρακολουθεί την υπόθεση.
Αμερικανικό περιπολικό όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Άνδρας στη Γιούτα συνελήφθη για επίθεση εναντίον μουσουλμάνου λόγω θρησκείας

Στη Γιούτα, συνελήφθη άνδρας που μαχαίρωσε πολλές φορές μουσουλμάνο λόγω θρησκείας. Ο δράστης είχε πρόθεση να σκοτώσει μουσουλμάνους, ενώ το θύμα νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα. Το περιστατικό έγινε σε εμπορικό κέντρο.
Αλί Χαμενεΐ Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν αποχαιρετά σήμερα τον αγιατολάχ Χαμενεΐ με την τελευταία τελετή

Σήμερα το Ιράν κηδεύει τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ανώτατο ηγέτη της χώρας επί 37 χρόνια, ο οποίος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό. Η ταφή του γίνεται στη Μασχάντ, με τιμές και πλήθος επικήδειων τελετών, χωρίς ωστόσο τον γιο του παρόντα.
Αλί Χαμενεΐ Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Χιλιάδες προσκυνούν τη σορό του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ

Στην Τεχεράνη ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Αλί Χαμενεΐ. Χιλιάδες συρρέουν στο Μεγάλη Μοσάλα, όπου εκτίθεται το φέρετρό του, τέσσερις μήνες μετά τον θάνατό του σε βομβαρδισμό, με το τέμενος στολισμένο με πορτρέτα και σύμβολα πένθους.
Αλί Χαμενεΐ Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πλήθος Ιρανών έξω από το τέμενος με το λείψανο του Αλί Χαμενεΐ

Εκατοντάδες άνθρωποι αναμένουν έξω από το τέμενος όπου μεταφέρθηκε το λείψανο του πρώην ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ. Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα και οι γύρω δρόμοι αποκλεισμένοι, καθώς το προσκύνημα θα ξεκινήσει σύντομα.
Ορθόδοξος ιερέας εκκλησία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία τιμά τους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο στο Βατικανό

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία τιμά σήμερα τους Αγίους Πέτρο και Παύλο. Ο πάπας Λέων τόνισε ότι το παράδειγμα τους καλεί κάθε χριστιανό στην ενότητα και στην επιλογή του Θεού ως κέντρο της ζωής, αναζητώντας αλήθεια και συνύπαρξη.